Trisse är ju rolig han...

2012-08-31 | 20:45:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Kanske ska börja med att säga att jag igår tänkte  "undrar när Trisse förstår att jag lurar honom genom att börja trava redan från stallet. Han kommer säkerligen snart börja krångla redan när jag kommit upp i sadeln". Det var PRECIS vad som hände idag, haha :P Vi höll på att backa in i stallet (vilket inte är så kul när jag sitter på). Blev lite arg och röt till åt honom, då svarade han med att småresa sig (han måste väl kolla ifall han kan skrämma mig). Efter ett par minuter kom vi iallafall iväg i trav och resten av ridturen skötte han sig kanon!
 
Red i kanske 1,5 timme i regnet, mindre kul men vi fixade det! Red i alla gångarter, och galoppfattningarna åt höger tar han så fint. I nästa vecka ska vi börja jobba på att fatta vänstergaloppen, för nu känns det som att han befäster den högra galoppen hyfsat.
 
Hade ju tänkt rida ut med båda hästarna imorgon, men nu går inte det :-( Min plan var att rida på grusvägarna, men de kommer vara avstängda imorgon på grund av rallytävlingar. Alternativet är att rida över Kjula-rakan, men det törs jag inte med Trisse (med tanke på att han krånglar lite för mig). Så, jag har planerat om. Trisse får gå lite åttor på ridbanan och sedan avsluta med att hoppa de 3 sprången på vår hopp-stig :-)
 
Sally får nog ridas över vägen och in i skogen på andra sidan, beror på hur lugnt det är på rakan. De kör ju race där ibland också, tycker det är konstigt att det aldrig är poliser på den sträckan.
 

Inspirationen flödar

2012-08-31 | 15:30:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Åh, vad roligt det är att blogga när idéerna strömmar in! Vissa dagar är det svårt att hålla sig till 3 inlägg/dag. Eftersom jag brukar vara i stallet på dagarna brukar jag sitta och skriva inlägg att tidsinställda på kvällarna, så att uppdateringen blir mer jämn :-)
 
Jag är husvakt hemma i en vecka då familjen har åkt till Kreta, så jag har även hand om hunden. Han är inte helt nöjd med att följa med mig till stallet så mycket (låser alltid in honom i en box när jag sticker ut och rider). Det är synd att det inte går att ha honom lös. Allt kräver så himla mycket mer planering när man har hunden att ta hänsyn till, men jag ska nog fixa det :-) Det värsta blir väl på söndag när jag ska tävla, men som tur är har jag med mig hundvana hästskötare, så hoppas de kan hjälpa mig :-) I värsta fall får han väl sitta i bilen :-)
 
Idag ska jag rida dressyr på Sally, på ridbanan. Trisse ska jag rida ut en lite längre sväng på (ca 1,5 timme). Uppdaterar senare om hur det gick!
 

Distriktsmästerskap för ridtravare

2012-08-31 | 10:00:00 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Den 27 oktober smäller det!
DM går av stapeln här i Eskilstuna för distrikt Södermanland. Kul att det blir så nära och bra! Det blir på samma anläggning där Sally och jag var och tävlade sist :-) Det är 3 grenar, dressyr, TRAB och hoppning. Vi kommer skippa TRAB:en, har bara tävlat i den grenen en gång med Lorden. Det är superroligt verkligen, men eftersom en häst får göra max 3 starter/dag så väljer jag hellre att göra två starter i hoppningen istället för en i varje gren. Dessutom är TRAB:en i mitten, eftersom jag hoppar över den hinner hästarna vila lite efter dressyren, inför hoppningen :-) Har iallafall anmält dem till följande klasser;
 
Dressyr:
D:0 (en start var för båda hästarna)
Hoppning:
40cm x2 - idealtidsbedömning (Trisse)
60 cm x2 - omhoppning (Sally)
 
I hoppningen är det enbart preliminära klasser jag anmält till, eftersom hästarna ligger lite emellan höjder. Trisse hade jag helst sett att han fick hoppa 50 cm, och Sally 70 cm. Det finns bara 40, 60 och 80 cm - så ni förstår mitt problem lite ;-) Eventuellt kommer jag ändra så att Trisse hoppar 60x2 - får se. Sally ska iallafall hoppa 60 cm som DM-klass, sen kanske hon hoppar 80 istället för 60 cm en gång till - bara som en träningsrunda. Som sagt, får se. Ska iallafall bli så jäkla kul! Längtar massor!
 



 

Trisse idag

2012-08-30 | 20:45:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Trisse och jag gav oss ut på en uteritt idag. Tog trav direkt från stallet, så han gjorde inga dumheter idag - var så snäll så! Red på grusvägar och i skogen i alla gångarter. Galoppen håller han inte mer än ett par språng, men han tar fattningen. Vi ska snart boka en ridlektion så förhoppningsvis får jag lite hjälp med galoppen då :-)
 
Trisse fick även inviga det nya schabraket som pappa köpte åt mig. Han påstod att det var allround-modell på schabraket, men på Trisse ser man tydligt att det är en dressyrmodell. Fint är det hursomhelst :-)
 
(Sally fick enligt planeringen vila idag)
 
 
Bästa vänner - Bosse & Trisse :-)

Trisse skrittar inne i skogen

Trisses alternativa stil

2012-08-30 | 15:30:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Haha, vissa saker vill man ju inte ska hamna på film ;-) Såhär kan det se ut de första gångerna man kommer på hinder, sen hoppar han så fint så :-) Är dock lite rädd att det är såhär det kommer se ut på söndag, men då får det göra det :-) Jag tycker han är finast iallafall!
 
(Ja, jag smackar väldigt mycket. Förhoppningsvis slipper jag göra det så mycket i framtiden, samt att jag smackar mycket utan att ens tänka på det)
 
 

Bilder på Trisse - Del 2!

2012-08-30 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer den andra delen med bilder på Trisse från i tisdags! Dessa också fotade utav Sara!
 




Sallys ridpass - onsdag

2012-08-29 | 21:43:24 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Idag fick Trisse vila, han fick bara komma in och käka och masseras in efter Lindbloms instruktioner. Han verkade ganska nöjd med det :-)
 
Idag var det Sallys tur att hoppa lite inför söndag. Ställde bara upp 3 hinder bredvid varandra (som på en framhoppning). Byggde upp dom på mellan 70-80 cm och körde sedan på. Blev ett litet missförstånd mellan mig och Sally på den (väldigt) breda oxern jag hade byggt, så hon fick den bakersta bommen mellan bakbenen första gången. Det gick iallafall bra med henne, men jag trodde att hon eventuellt skulle tvärnita när vi skulle hoppa den igen. Det gjorde hon inte, hon fattade galopp ur kurvan så jag lät henne rulla på - och hon hoppade så runt, stort och fint! Så härlig känsla när man får till det där perfekta språnget :-)
 
Försökte sedan ta alla hinder på rad (så det skulle bli en liten bana), men Sally tar i så himla mycket efter hindrena, så jag hinner knappt svänga (Kul att hon är pigg iallafall). Jag var tvungen att lägga en volt mellan varje hinder, hellre det än att inte ha full kontroll :-) Med henne känns det iallafall som ett väldigt bra sista genrep inför söndag. Trisse fick ju, tyvärr, ett mindre bra genrep - men ibland behöver det gå dåligt på genrepet för att gå bra när det väl gäller ;-)

Imorgon rider jag nog ut med båda hästarna :-)
 

Travet i lördags!

2012-08-29 | 16:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Jag nämnde ju att jag var på trav i lördags, men aldrig varför. Min kära vän Anna körde sitt första lopp i karriären, med Baz Hakri. Tog en massa bilder, en av de skådar ni nedan. Fin häst, fin tjej och fin dress! Och fint kört trots diskningen :-) Riktigt roligt att se!
 

Bilder på Trisse

2012-08-29 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer en drös med bilder på Trisse från när vi var i Ekebys ridhus igår :-) Samtliga bilder har Sara fotat!
 




Trisse hoppar - FILM

2012-08-28 | 21:24:00 | Kategori: » TRÄNING&FILMER, TRISSE | 0 kommentarer
Här kommer en ytterligare film på när Trisse hoppar, denna gång ifrån idag. Han är ju (som syns) väldigt lat. Hela veckan ut (fram till söndag) kommer jag rida ut och mycket galopp för ökad framåtbjudning. Kommer även ge honom mer havre och eventuellt låta honom stå inne på lördag natt. Allt för att han ska få mer framåtbjudning på söndag :-) Men samtidigt, han har lärt sig otroligt mycket på kort tid - då får man ha ett mindre bra ridpass :-)
 
 

Dålig uppdatering

2012-08-28 | 18:56:04 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Sorry för dålig uppdatering!
Var iväg med Trisse till ridhus och hoppade idag. Är tyvärr inte helt nöjd, han var jättelat och jag var tröttare än honom när vi var färdiga... Han klev över de två första hindrena vi hoppade, sen hoppar han ju men är så lat, så lat. Han brukar ju vara lite lat men idag var han extrem... Är inte besviken på honom, men däremot på mig själv som uppenbarligen gör något fel...

Nu ska jag ändra om upplägget lite fram till söndag, mer om det kommer lite senare - tillsammans med en film från dagen (törs man visa?) :-)

Trisse på uteritt

2012-08-27 | 21:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Igår skulle jag ta tjuren vid hornen och försöka ge mig ut på en uteritt själv med Trisse. Regnet vräkte ner, så man var ju inte jättesugen på att sticka ut, men det var bara bita ihop och pälsa på sig (med travhjälm, regnjacka och ländtäcke på Trisse).
 
Jag hade bestämt mig för att prova en ny grej på honom, nämligen trava nästan direkt från stallet. Han har aldrig börjat dumma sig när vi har travat, utan det är just under framskrittningen han har lite egna åsikter. Han går ju på lösdrift så är ju uppvärmd sedan tidigare - även om en kortare framskrittning alltid är att föredra. Iallafall, eftersom regnet vräkte ner så var stigen från stallet ganska geggig, så tänkte skritta på den korta stigen och sedan börja trava på grusvägen (det är alltid på grusvägen som han har dummat sig tidigare).
 
Iallafall, när vi skrittade där på stigen blev Trisse hemskt hungrig och stannade för att äta. Jag har nu lärt mig att man absolut inte får låta honom stanna sådär i början - det är då han börjar dumma sig. Så jag ryckte upp huvudet på honom och tänkte fortsätta - men nu blev Trisse sur! Får jag inte äta tänker jag inte heller gå, tycktes han tänka och började med sina "dumheter". Höll på en kort stund, sedan fick jag hans näsa åt rätt håll (bort från stallet) och fick fram han i trav.
 
Travade förbi det kritiska stället och skrittade därefter en bit. Ridturen flöt därefter på helt utan problem, vi skrittade, travade och galopperade. Vi red även förbi kossorna, Trisse tittade på dem men de var så pass långt borta att han inte brydde sig om dem - skönt!
 
Han är väldigt okomplicerad och rolig att rida ut på, bara man kommer förbi den kritiska zonen ;-) Var iallafall mycket nöjd med honom igår :-)
 

Planering Trisse

2012-08-27 | 17:30:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Ja, här kommer då Trisses planering för veckan :-) Hans kommer med största sannolikhet att se ut precis såhär :-)
 
Måndag: Släp på Sally, långtur
Tisdag: Hoppning, ridhus
Onsdag: Vila
Torsdag: Uteritt
Fredag: Uteritt
Lördag: Dressyr (+ hoppa några språng)
Söndag: Blåbärshoppning, Ekeby Ridskola - 50 & 50 cm!
 

Sallys planering!

2012-08-27 | 14:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Detta är endast en preliminär planering, men lite rolig att ha. Jag vet ju inte hur det ser ut med Avatar i veckan, anpassar mig efter honom men jag chansar lite så får vi se om dagarna ändras om eller inte ;-)
 
Måndag: Körning, långrunda
Tisdag: Vila/Med Avatar (?)
Onsdag: Uteritt + hoppa bana
Torsdag: Vila/Med Avatar (?)
Fredag: Dressyr
Lördag: Uteritt
Söndag: Blåbärshoppning på Ekeby, 60 & 70 cm
 
 
 

Hoppning 25/8 - Trisse!

2012-08-27 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Jag hoppade ju med Trisse i lördags! Som ni säkert redan har sett så slog vi höjdrekord (haha) och hoppade hela 80 cm.!!!
 
Vi började (som vanligt) med att värma upp på 8:or. Tragglade väl på 8:or i 15-20 min och emellanåt följde jag långsidan och ökade på traven lite, för att han ska bli lite kvickare i benen (Trisse behöver det ibland :-))
 
Lämnade sedan 8:orna för att träna lite galoppfattningar på långsidorna. Det gick fint det också! :-) Började sedan hoppa fram lite lätt på några räcken jag byggt upp (alla låg på 55-60cm till en början). Det gick fint, så vi hoppade en bana på 7 hinder. Det gick också bra, men herregud vad trött jag blir i benen - haha! Han är ju lite vinglig och lite lat - han vill väldigt gärna stanna efter varje hinder och bli klappad, haha. Runt kom vi iallafall och han hoppar ju med lätthet, det är ridningen emellan hindrena det känns som vi behöver träna på nu.
 
Höjde upp allting till 60-70 sedan, bland annat stod det en oxer kort ur sväng på 70 cm (vi har ju haft lite problem med korta svängar förut). Det gick fint, han hoppar sjukt stort och mycket med ryggen - så han hoppar mig nästan ur sadeln, haha! Detta är ju positivt iallafall, nu ska han bara hålla koll på benen också ;-). Iallafall, även denna höjd hoppade vi en bana på med 7 hinder. Jag blev sjukt trött i benen även här men han kämpar på och verkar faktiskt tycka att det är ganska roligt :-)
 
Avslutade med att hoppa ett hinder på långsidan som låg på 80 cm, han klippte det som ingenting - öronen spetsade och vi bara flöööög! Så härlig känsla!
 
Duktig häst!

Sally, hoppning

2012-08-26 | 19:42:28 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Idag fick Sally hoppa!
Det blev inget komplicerat idag, jag byggde bara upp en studs - (ett galoppsprång) - oxer. Detta fick hon rulla över några gånger och sista gången låg oxern på strax över 80 cm. Ville inte hoppa högre idag, vill avsluta med att det går bra med tanke på vurpan vi gjorde förra veckan. Säkerhetsvästen var på idag också!
 
I veckan (tror på onsdag) ska jag rulla runt en bana på ungefär 70 cm - inför blåbärshoppningen nästa vecka. Det är väl ungefär så det ser ut just nu!
 
Jag lovade ju att blogga om Trisses hoppning igår, har tyvärr inte hunnit så det kommer tidsinställt om det imorgon. Förbereder även fler tidsinställda, det är jobbigt att halka efter - haha ;-)
 
Detta vill jag inte upprepa om en vecka!
 
 

:D

2012-08-25 | 14:31:19 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Trisse hoppade typ 80 idag... Ber att få återkomma med exakt höjd imorgon, nytt höjdrekord var det iallafall haha ;-) hoppade bana på ca 60-70 med bara korta svängar (over oxå). Detta hade jag aldrig trott för bara 4 veckor sen när jag var överlycklig bara han hoppade 50 cm.. Fina, duktiga häst <3

Skriver mer senare när jag sitter vid en data igen :-)

Trav+hoppning

2012-08-25 | 13:07:48 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Har varit på trav, massa dumma minnen dök upp så nu är jag helt låg och saknar Lorden :-(

Nu ska jag iallafall hoppa Trisse, banan ser ni på bilden (om det går att bifoga från mobilen)

Hoppbilder 21/8 - Del 2!

2012-08-24 | 10:37:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer ännu lite fler bilder på Trisse från hoppningen i tisdags :-) Dessa bilder också fotade av Sara! :-)
 

Bilder från hoppning, 21/8 2012

2012-08-23 | 21:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer lite bilder ifrån tisdagens hoppning, kommer mer imorgon! Tack snälla Sara som fotat! :-)
 
 
 

Mobilbloggar

2012-08-23 | 16:07:41 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer

Red Sally på ridbanan idag :-) Körde lite fylleridning (dvs mycket svängar). Hon var inte med mig alls tyvärr utan uppe i det blå :-( Hade en kompis med mig som fick rida på Trisse, hon red mycket åttor efter instruktioner :-) Såg väldigt bra ut för de två samtidigt som Sally och jag bara flängde runt, haha!

Avslutade med att rida ut en kortare sväng och galoppera i backar!

Imorgon ska Sally och Avatar till banan igen och Trisse får en välförtjänt vila med massage :-) På lördag ska jag nog på trav först, sen ska jag hoppa med båda hästarna :-)

Ikväll kommer det lite bilder på Trisse från tisdagens hoppning! (Avatar på bild nedan)

Vill ha!

2012-08-23 | 10:00:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Åh, vad fin både Trisse och Sally skulle bli i det här setet! Åh, får börja spara tror jag - haha!
 

Trisse på äventyr

2012-08-22 | 20:30:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Även idag fick Trisse lastas och åka iväg, denna gång skulle Anna och jag rida ihop och göra lite roligheter. Anna på Stella och jag på Trisse. Trisse blev helt galen i Stella och ville knappt åka ifrån henne sen, haha :-)
 
På vägen på vårt mål tog vi några galopper, Trisse var så duktig så! Sedan kom vi fram till... Ja, vaddå? Kolla bilderna och filmen nedan - de talar för sig själva :-)
 
 
Och filmen:
 

Sally&Avatar, Sundbyholm 21/8

2012-08-22 | 16:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Igår var vi nere till Sundbyholm med Sally och Avatar till banan. Jag red och P körde Avatar. Det gick bra! Fast Sally var verkligen ruskigt pigg! Jag rådde knappt på att hålla henne! Avatar är ganska lat så när kusken driver på honom så tar Sally åt sig mycket mer än Avatar, hon blir verkligen superhet! Inte blir det heller bättre av att det var andra på banan som körde om oss, både Avatar och Sally satte fart!
 
Tillslut vände jag upp i rätvarv, smackade upp henne och lät henne sedan springa på! Hon travade varvet på 1.24, vilket är mycket bra för att vara henne! Åh vad kul det var, jag satt bara och flina!
 
Det blir blåbärshoppning med Sally också, den 2 September! Hon får hoppa 60 & 70 cm lutar det åt :-) Skojigt! Målet denna gång är att inte ramla av ;-)
 

Trisse hoppar bana, 21/8 (FILM!)

2012-08-22 | 10:00:00 | Kategori: » TRÄNING&FILMER, TRISSE | 0 kommentarer
Här kommer filmen från när Trisse hoppade hela banan sammansatt. Var inte för hårda på oss, han är grön och jag är ingen stjärnryttare :-) Tycker han gjorde detta riktigt bra ändå, jag har ju inte haft honom så länge :-)
 
 

Trisse hoppar, film!

2012-08-21 | 22:30:00 | Kategori: » TRÄNING&FILMER, TRISSE | 0 kommentarer
Idag har vi hoppat i ridhus för första gången! Tyckte det gick ganska bra! De 3 första gångerna stannade han och klev över men sen hoppade han så fint så! Det saknas dock lite framåtbjudning och det är lite vingligt, men jag tror att det kommer bli bättre med tiden när han är starkare i kroppen!
 
Har också bestämt mig för att anmäla honom till blåbärshoppningen - ser det som en banhoppningsträning helt enkelt och går in utan förväntningar. Kliver han över så gör vi ingen stor grej av det utan det får gå som det går :-) Är ändå stolt över Trisse, han gör stormsteg framåt hela tiden!
 
Här kommer filmen från framhoppningen, banhoppningsfilmen kommer imorgon! (Jag fick klippa bort ljudet då jag pratar med honom VÄLDIGT mycket när jag rider, haha!)
PS. Jag vet att han sprattlar med benen när han hoppar, haha - man får ha i åtanke att han är ganska grön. Han verkar ha jätteroligt iallafall :-)
 
 

Glaaaad!

2012-08-21 | 08:56:04 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Nu börjar det snart bli dags att åka och hämta medhjälpare och transport! Kl 12 ska vi vara i Ekeby med Trisse och hoppa! Vi kommer bli filmade, så ni kan vänta er en film ikväll! Spännande!

Dagens ridning

2012-08-20 | 19:09:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Red Trisse på 8or idag, hugaligen vad han tyckte det var jobbigt! Kämpade på mycket bra ändå! På slutet började han störtdyka med huvudet igen, men jag tror det enbart beror på att han blev trött!

Provade även ett par galoppfattningar, gick superbra! Kunde inte heller låta bli att hoppa ett par språng, han kan verkligen hoppa den hästen!

Förresten, hans vila tog slut redan igår, då M och P ville ha hjälp med Avatar. Jag red med på Trisse, då jag tyckte Sally kunde få vila efter lördagens tävling. Trisse gick först hela tiden och var så duktig så :-)

Imorgon ska Trisse till Ekeby och hoppa bana som sagt, spännande!

Nedan några bilder från idag, bland annat på Trisses specialsko ;-)

Morgondagens bana!

2012-08-20 | 14:01:08 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Nu har jag gjort upp en skiss för hur Trisse ska hoppas imorgon. Försökte få den så lik en blåbärshoppnings-bana som möjligt :-) Den är relativt enkel men har ändå sina svårigheter. Vi får helt enkelt se vad Trisse har att säga om denna bana imorgon ;-)

Banan består av 8 hinder, som ni (förhoppningsvis) ser på min fina skiss ;-)

Design

2012-08-20 | 10:30:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Höll på med bloggen hela kvällen igår, bytte färger och gjorde en ny header med fina bilder på hästarna. Är helt okej nöjd, mycket bättre än förut iallafall. Dock blev det inte så avancerat, får anlita någon som kan hjälpa mig sedan... I framtiden ;-)
 
Nu saknas det bara att jag får ordning på blogg-appen på min telefon så jag kan uppdatera lite därifrån också emellanåt. Många gånger är jag för lat för att sätta mig vid en dator.
 
Iallafall, snart börjar det bli dags att åka ut till stallet - Trisse ska få gå i åttor idag tills vi blir aldeles snurriga, haha!
 
Min hund är helt normal, lovar! :-)
 
 

Sally tävlar, bilder!

2012-08-19 | 20:00:00 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 1 kommentarer
Här kommer det några bilder från när Sally och jag tävlade igår! När jag har tänkt efter så inser jag att jag nog är ganska nöjd ändå - är ju bara att försöka igen! Det kommer att bli bra det där :-)
 
Hon var väldigt lugn på framhoppningen (eller ja, hon var pigg - men inte spänd). På själva tävlingsbanan var hon däremot lite spänd på allt runtomkring.
 
Aja, här kommer resten av bilderna:
 

Funderar...

2012-08-19 | 15:57:08 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 2 kommentarer

Om 2 veckor (2 september) är det en blåbärshoppning på Ekeby, Sally får åka... Måste ju ta revanch från igår ;-)

Sen går jag och funderar på om Trisse också ska få åka med och hoppa den lägsta höjden. Har funderat mycket på det idag, är han redo för det? Jag resonerar såhär, han hoppar fint hemma och höjden är inga problem (Blir 50 cm i så fall). Alltså är han redo för nästa steg, att se andra färger och hinder och träna på riktiga banor.

Därför resonerar jag såhär, det skulle vara nyttigt för honom att få vara med på blåbärshoppningen - för miljöträningens skull. Det skulle också vara bra för mig att få veta hur han beter sig, så man vet vad man har att träna på fram till DM. Vad är det värsta som kan hända? Jo, att han inte hoppar. Blåbärshoppning är bra på det sättet att man alltid för slutföra banan, hur det än går.

Så, det är 70% säkert att jag anmäler honom också, haha. Ska bara kolla vem det är som håller i hoppningen, är det Linda (min tränare) kommer jag med 100% säkerhet anmäla mig...

Ska förövrigt till Ekeby på tisdag med Trisse och hoppa (blir ju ev. Lite smygträning inför hopptävlingen) :-)

Fallstudie

2012-08-19 | 11:16:20 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 3 kommentarer
Haha, älskar att vi fick med allt på bild! Haha! Nej, jag slog mig inte - däremot finner jag följande bilder mycket underhållande:
 
 
 

Dagens resultat

2012-08-18 | 17:49:35 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 0 kommentarer

I första starten var vi felfria fram till sista hindret, där det blev ett stopp och sedan en rivning = 8 fel. Helt OK nöjd med denna runda, hennes första tävling så kan inte begära mer :-) Hon hoppade titthindrena, men det sista hindret var en trippelbarr (på 60 cm höjd) - det var som sagt där vi fick problem.

I andra starten... Ja, vad ska man säga? Hon stannade på hinder nummer 5 (som hon ju hoppade innan) - detta resulterade i att jag ramlade av. Hoppade klart banan ändå sen. Vet inte alls vad som hände? Jag är ändå nöjd med henne, men så j-vla onödigt av mig att ramla av...

Nej, nu ska här analyseras, bryta ihop och komma igen! Mer utförligt inlägg + fina bilder kommer :-)

Testar...

2012-08-17 | 12:32:08 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer

Provar om det går att lägga upp bild på den nya ridbanan... Fin va?:-) nu har Trisse och jag plats att rida i åttor, och Sally och jag slipper lämna banan varje gång vi ska hoppa :) Vi ska sätta upp ett staket också, i sinom tid :-)

Sundbyholm!

2012-08-17 | 09:57:34 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer

Red Sally på banan igår, det var skoj :-) Kollade lite på provlopp sedan, alltid roligt!

Fick även samtal av hovslagaren igår, han kommer vid kl 15 idag och skor Trisse (behövs verkligen, skorna är helt slut). Ska försöka få på honom ridskor, de är mycket rejälare och håller längre. Bak får vi se vad det blir, om det går att ha en tjock järnsko + 8mm sula, eller om det blir en travsko...

Efter Trisses skoning idag ska jag ut med Sally en sväng och sedan smörja grejor inför imorgon :-)

:D

2012-08-15 | 11:55:17 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Det går varken att lägga till bilder från mobilen eller styckeindela, därför blir uppdateringen också jättedålig... Iallafall så är ridbanan fixad nu (försökte lägga upp bild igår, men fungerar inte) :-) Det blev skitbra! Ska snart hoppa Sally på banan, kul!

Iallafall, veterinären har precis varit ute och vaccinerat Trisse! Han fick högsta betyg då han var så snäll :-) I skrivande stund äter han uppblött grov med sin dagliga dos älgört i, som han fick av Lindblom :-)

Igår köpte jag dubbla sulor till honom, han skulle ha en 8mm tjock sula HB men fanns inga sådana, så jag fick köpa en 3mm och en 5mm, det fungerar ju det också :-)

Nej nu tittar Trisse på mig och vill ut igen, så jag ska göra honom till viljes :-)

Trisse, hoppning!

2012-08-13 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Jag kanske ska börja med att berätta att Trisse och jag de två senaste dagarna har tränat lite på galoppfattningar utomhus. Eller tränat och tränat, vi red ut själva i fredags - efter lite (läs mycket) strul i början så lyckades vi komma iväg och fortsätta ridturen utan problem. Det är just de första 500 metrarna som är jobbiga. Han går på som ingenting i kanske 300 meter, sedan tar det tvärstopp. Han försöker med allt - backar ner i diken, vänder, småreser sig - ja allt! Absolut inget allvarligt, bara tråkigt att behöva börja med att bli osams. Tog väl kanske en kvart, sen gick han som ingenting (han insåg väl att jag är mer tjurskallig än vad han är).
 
Sedan provade jag att fatta galopp ca 5 gånger. De första tre gångerna fattade han inte riktigt, utan rusade in i galoppen. I början tycker jag inte att det gör någonting, bara han förstår att det är OK att galoppera. De två sista fattningarna tog han galoppen direkt! Jag trodde det var ren tur. I lördags red vi ut med sällskap, vi tog en galopp vilket han fattade för min skänkel (dock efter att ha rusat lite in i den). Trodde det också var en ren lyckoträff.
 
Igår (söndag) skulle vi hoppa lite. Jag provade, på skoj, att fatta galopp (från skritt!) i ett hörn. Han tog den som han aldrig hade gjort annat! Inte bara en gång, utan varje gång jag fattade galopp! (Säkert minst 15 gånger!) SÅ DUKTIG! Dock har jag bara provat höger (då det är den jag har sett honom galoppera i ute i hagen). Vi hoppade lite också, men nu ville Trisse bara galoppera! Tog högergaloppen hela tiden, trots att vi kommer i vänster varv - haha! I början gör det inte så mycket, finliret kommer senare! Hoppade iallafall en bana på mellan 60-70cm på slutet. Höjden är inga problem! Dock är han ju lite seg i starten ;-) Trots detta stannar han inte och kliver över en enda gång!
 
Underlaget på ridbanan har inte varit helt 100 (tänker då främst på att det är gräs på ena halvan), gräs kan ju bli ganska halt = jag har bara vågat skritta på den halvan. Med tanke på detta tycker jag att han verkligen har blivit jätteduktig! Igår kväll plöjde P upp ridbanan, sen ska det sladdas och sen ska vi slippa gräset :-) Skönt att slippa vara nervös över gräset!
 
Jag har även bestämt att Trisse ska få vila hela den här veckan. Dels ska vi till Lindblom senare idag, sedan ska han vaccineras under denna vecka. Jag hade tänkt låta honom vila snart, då han har lärt sig så oerhört mycket på otroligt kort tid! Jag tror han behöver vila huvudet lite för att hänga med ;-) Sedan ska jag ju tävla med Sally på lördag + att Trisse ju ska vaccineras - så hans vila känns väldigt lämplig den här veckan! Då kan jag fokusera på Sally och försöka hålla nerverna i styr ;) Trisse kommer givetvis få daglig skötsel som vanligt ändå!
 

Hoppat!

2012-08-12 | 23:40:56 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Idag har Trisse hoppat minibana på Mellan 60-70 cm (kan ej ladda upp bild) och det gick såååå bra! Sally hoppade en liten svårare bana där det högsta var 90 cm. Vi var på banan med Sally och Avatar oxå, så Sally fick gå dubbla pass idag :-) Berättar mer i tidsinställda som jag fixat :-)

;-)

2012-08-11 | 21:08:10 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 1 kommentarer

Ja Trisse jag har nog märkt att du är mer intresserad av Avatar än tjejerna i hagen.. Haha, skämt åsido - han är så söt i sin nya grimma! :-)

Gay?

2012-08-11 | 21:04:31 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Lite gay-varning på dig Trisse i din nya grimma... Jag tänkte ta en rosa först så du hade nog tur i oturen, haha!

Sundbyholm 2/8 - SALLY!

2012-08-09 | 10:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Här kommer bilderna från förra torsdagen på Sally! (Trisse har också smugit sig in på vissa bilder)
 
 

Sundbyholm 2/8 - TRISSE!

2012-08-08 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 1 kommentarer
Här kommer fler bilder på Trisse från jobbet på Sundbyholm i torsdags!
 
 

Sorry!

2012-08-07 | 18:49:41 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer

Dålig uppdatering här... Har faktiskt hänt en del.

• Hoppade både Trisse och Sally i lördags! Båda två gick hur bra som helst. Sally fick hoppa en svårare bana, Trisse tog sig över 70 cm på ett bra sätt!
• Provade köra Trisse i söndags, vilket gick bra!
• Avatar travade för vagn i söndags! Jag red Sally framför.
• Hovslagaren var ute idag, Sally och Avatar blev skodda. Tänkte låta Trisse bli skodd också, (så alla blir skodda samtidigt) men hovis tyckte vi skulle vänta med det då han inte var i behov av verkning och skorna sitter som berget.
• Fick äntligen tag på en veterinär som kan komma ut nästa vecka och vaccinera Trisse.
• Imorgon ska jag boka tid till Lindblom.
• Dessutom ska jag snart försöka få lektionstid med Trisse, ska även boka ridhus-tid för lite hoppning.

Imorgon kommer ett inlägg med bilder från Sundbyholm i torsdags :-)

Ledtråd

2012-08-02 | 23:52:39 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer en ledtråd om vad vi gjort idag. Mer kommer imorgon, jag kollar basket nu! USA äger Nigeria så det är pinsamt!

Basket

2012-08-02 | 11:44:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Sitter och kollar på basket! Peter bytte ut alla sömmar på Trisses alla 4 skor igår, så nu sitter de som berget ett tag till! Verkligen jättesnällt! Snart ska jag äta, tanka bilen och gå med hunden... Sedan ska jag röra mig mot stallet, äventyr ikväll! ;-)

Sally, första lektionen - 25 Juli

2012-08-01 | 10:00:00 | Kategori: » TRÄNING&FILMER, SALLY | 0 kommentarer
Nu har jag fått bilderna av Emelie, så här kommer utvärderingen av lektionen!
 
Blev väldigt grundläggande saker vi tränade på! Jag har haft problem med att Sally i traven smäller upp huvudet, blir stressad och bara ångar på med ett ben i varje hörn typ. Linda är så fantastisk så det problemet löste vi lätt. Hur? Jo, när Sally blir stark ska jag släppa tyglarna. Alltså ha dem glappande, och sedan ta om. Hoin ökar inte farten och på det sättet kan hon inte lägga sig i min hand.
 
Detta blev väldigt tydligt på Sally, hon blev genast mjuk i munnen och sökte sig nedåt. Så fort hon la sig i min hand var det bara lätta och ta om! Hon gick så himla, himla fint!
 
Fick lite problem i galoppen, hon kastar sig gärna iväg (men annars riktigt fina fattningar) - sedan håller hon galoppen i ett halvt varv innan hon blir spänd och bryter av. Detta får vi träna på mer hemma. Om vi har fattat galopp till exempel vid A, så tror hon sedan att det ska vara galopp varje gång vi kommer till A - vilket resulterar i att hon kastar sig iväg utan att vänta på min signal. Här glömmer jag gärna bort mig och hårdnar i handen istället för att lätta. Fick dock bra pli på henne tillslut.
 
Galoppen får vi träna vidare på, men skritten och traven var jag så himla nöjd med! Hon kommer bli så himla, himla fin - det är jag övertygad om! Åh, vad fina hästar jag har! Är roligt att kunna varva med Trisse som inte är så rutinerad ännu med en häst som har kommit längre - på detta vis håller jag igång min ridning bättre också!
 
Här kommer en bildbomb, se och njut!
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus