Gårdagens ridpass

2012-09-30 | 20:45:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Igår red jag ut på Trisse med M på Sally och E på ponnyn Romans igen :-) Vi tänkte rida ut en kort sväng och sedan jobba lite över bommar på ridbanan :-) Den korta uteritten blev inte så kort, haha :-) Det spöregnade och jag var ganska snart blöt genom regnjackan och in på bara skinnet :-) Det bekom mig inte så mycket!
 
Iallafall så red vi in i skogen (inga stigar) vilket är så nyttigt för snubbelfoten Trisse! Han fick verkligen tänka på vart han sätter fötterna, detta är också bra i syftet att det bygger mycket muskler på honom. Han lunkar på i sin egna takt men med spetsade öron, så han verkar tycka att det är ganska roligt!
 
Vi kom fram till en bäck, och jag hann bara tänka att "nu blir det problem igen". För er som minns är inte bäckar riktigt Trisses favoriter, dock var det inte samma bäck som vi har haft problem med. Han försökte vända och backade ett par steg först. Jag vände honom med nosen åt rätt håll och sen fick han stanna som belöning (vid detta laget hade Sally redan tagit sig över). Efter en kort stund bad jag honom gå framå och då gick han ett par steg, tog sats och hoppade över - helt utan tvekan! Då fick han stanna igen, käka från ett träd och en massa klappar! Han såg så nöjd ut så :-)
 
När vi kom tillbaka efter 1,5 timme i skogen bestämde vi oss för att skita i ridbanan, vi och hästarna var helt dyngsura! Så hästarna fick lite mat och stå inne en stund med fleecetäcken, sedan kastade jag ut Trisse med fleecetäcke + regntäcke över så att han håller sig varm under natten :-)
 
Snygging!

Tävling

2012-09-30 | 15:30:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Idag är jag på tävling hela dagen. Dock så ska jag inte tävla själv, utan kolla på Daniela när hon tävlar :-) Ska bli skojigt faktiskt, undrar hur tävlingssugen jag kommer bli efter detta, hihi!
 
Hästarna får vila idag, då Trisse dels har blivit riden 5 dagar på rad nu (och varit jätteduktig samtliga pass), dels så har jag inte tid idag :-) Ett inlägg om gårdagens ridpass kommer ikväll! :-)
 
Till dig som undrade ifall jag sålde mitt Back on Track nättäcke: Tyvärr, det är sålt. Hade ingen häst som var i behov av det och blev av med det rätt snabbt :-)
 
OCH PS! Kul att så många kikade in här igår, blir så glad! :-)
 

Sally - Horsenality

2012-09-30 | 10:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 1 kommentarer
Återigen tackar jag Jenna för förklaringen, tipsen och idéerna på Sallys Horsenality-karta :-) Här är den:
 
 
Här är förklaringen på Sallys personlighets-drag RBI (Right Brain - Introvert). Dock är det mer extrema RBI hästar som beskrivs. Sally stämmer in på allt, dock är alla hennes drag mildare :-)
 
En RBI behöver trygghet. Det värsta man kan göra med en RBI är att pressa den utanför den egna trygghets-zonen. Hästen måste inte bara lita på dig, utan även tro på att din idé fungerar vilket gör att nya saker med en RBI tar lite tid. Med en RBI kan man inte bara ta för sig, när RBI:n litar på dig kommer den att erbjuda dig mer.

En RBI är blyg, och försvinner gärna in i sig själv när den känner sig otrygg.  En RBI ser lugn ut på utsidan men kan vara explosiv. Man säger att en RBI "inte kan tänka", då den väljer att frysa fast i sitationer som är obekväma för att sedan välja lättaste vägen ur den - vilket oftast är att fly, då en RBI reagerar helt efter den naturliga instikten.

Ett typiskt exempel för en RBI, eller en häst som för en stund blir RBI är när en häst stelnar till ute på ridturen, kanske ser den en farlig sten eller en plastpåse. Här gäller det att veta hur man kommer ur situationen med hästens förtroende i behåll. Hästen kommer antagligen att ta två steg framåt när du driver på för att sedan explodera i sin rädsla. I samma veva riskerar du själv att skada dig, en RBI har tendens till att slå sig ur fara och är svåra att få kontakt med när det väl händer något. Inte nog med det har hästen i samma sekund som den exploderat tappat sitt förtroende för dig som ledare.

Om panikattacken aldrig kommer kan man istället ha problemet med att RBI:n sluter sig, och står då fastfrusen utan att bry sig ett dugg om hur mycket du än smackar och driver på.  Smäll av en bomb och en RBI kommer i det här läget inte ens att vrida på örat, hästen har gett upp och "vet" att den ska dö. Frågan är bara när. Hästen står stilla men har flytt mentalt. En häst som är RB är aldrig nyfiken eller framför allt lekfull. Lek existerar inte i en värld där allt går ut på att överleva. Är du övertygad om att din häst är RB, men nyfiken, så vet du att du är på god väg med ditt arbete.

Nyckelordet med en RBI är tid. För att lösa exemplet med plastpåsen får man vänta ut hästen, låt den tänka själv även om det blir fel för dig. Vänder hästen hemåt så väljer jag att vända med den. Ni ska jobba som ett team och måste mötas halvvägs i sådana situationer sålänge du som ryttare inte vill åka av eller bli sparkad, inte nog med det vill du vara en godtrogen ledare, inte en diktator.

Så vänder hästen hemåt, följ med. När ni är utanför farozonen och du ser att hästen börjar "komma ner på jorden igen", vänd då tillbaka mot föremålet som skrämt hästen och låt hästen gå så långt som den är bekväm med. Viktigt är att man vänder långsamt, man får inte dra med sig hästen runt. Varje gång kommer hästen att gå ett steg längre, kanske både mentalt och fysiskt. Håll ditt sinne extra öppet för en RBI och försök läsa av om hästen har slutit sig eller om den bara är lugn.

Blir hästen totalt RBI (orubblig) så finns du bara där. Var nära, du är hästens kontakt med jorden när den svävar iväg i det blå. Man vill se att hästen börjar blinka, tugga lite eller vicka på öronen för att helt säkert veta att hästen är ute ur sin bubbla och på väg mot det tänkande stadiet, LB.

Märker du att hästen kan komma att bli totalt RBI så ska bakbenen aktiveras för att hästen ska fundera på vad som händer. Rätt fram är en dålig ide, prova rygga, göra sidvärtsrörelser eller bara vända. (Här kommer min idé med fylleridning väl till pass och det ger dessutom en häst som är vaken för vad du vill oavsett horsenality!) Svårigheter överlag med en RBI är: Spänd vid ridning, är snabb och har en tendens att springa fort. Vid träning från marken har hästen svårt för att titta på dig, flytta bakdelen, gå på volt och komma till dig.

Umgås mycket med en RBI. Markträning är nyttigt, gärna on-line (på lina) för att behålla en kontakt. Gör mycket 180 och 360-gradersvändningar tills hästen är avspänd. Hästen gillar kontakt och behöver dig, ge hästen gradvis mer ansvar när den är redo. En samlad RBI är villig, ödmjuk och förlåtande. Dessa horsenalitys passar allra bäst för dressyr och trail.

Lördagkväll

2012-09-29 | 20:49:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
I skrivande (läs: när detta inlägg publiceras) stund är jag iväg med ett gäng ridtravar-brudar för att käka och sedan bowla. Jag har sett fram emot det här, det kommer bli jätteroligt :-)
 
Uppdateringen från dagens ridpass kommer därför imorgon, men den som väntar på något gott ;-) Denna vecka som kommer ska jag även försöka fixa till lite med mina kategorier, vill gärna hitta mina filmer lättare när jag bläddrar bakåt bland annat :-) Detta ska organiseras i veckan som sagt.
 
Ja, det var väl egentligen allt för mig, vi hörs väl imorgon! (Be till gudarna nu att jag fick igenom min vilja och fick ett barnstaket - så jag vinner denna bowling!) :-D
 

Hovslagaren & ridning

2012-09-29 | 15:30:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Jag hade skrivit världens inlägg, men allt försvann när jag skulle publicera *morr*. Inte mycket annat och göra än att skriva om allting.
 
Hovslagaren var här igår iallafall, Trisse och Sally blev skodda. I samråd med hovis bestämde vi oss för att bara låta Trisse gå med en 5mm sula, då han hela tiden tappar sin 8mm. Bättre med än 5mm som sitter än en 8mm som han tappar varannan dag ;-) Bytte även sula med hovslagaren, till en dyrare och lite bättre ;-) Den var typ filtbeklädd, svårt att förklara. Den blir iallafall inte lika hal, så den bör sitta kvar bättre :-) Bosse var även med och inspekterade så att allt gick rätt till, se bild nedan:
 
 
Efter att hästarna hade fått nya och fina fötter så stack jag ut och red med M på Sally och E på ponnyn Romans. Romans och Trisse håller ungefär samma tempo ;-) Trisse kändes dock fin och glad :-) Vi tog en galopp uppför en backe alla tre och då taggade Trisse faktiskt till lite :-D Han fick även beröm för fina galoppfattningar av M, det är alltid kul med beröm :-)
 
När vi kom tillbaka ville E och M hoppa lite på ridbanan över ett lågt hinder. Trisse och jag ville inte vara sämre så vi hängde också på :-) Vi tog hindret 3 gånger i galopp och Trisse kändes fin - så jag valde att avsluta där. Duktiga, duktiga Trisse! Idag ska vi rida ihop alla tre igen :-)

Trisse - Horsenality

2012-09-29 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Fick ett tips av snälla Jenna att göra en Horsenality-karta på både Trisse och Sally, för att se vilken typ av personlighet de har. Fick även tips på hur jag kan jobba bort personlighets-dragen som upplevs som problem i vardagen. Här är Trisses karta, hoppas att det syns vart jag har fyllt i:
 
 
Här syns det tydligt att Trisse är en LBI (Left Brain - Introvert). Dessa tips träningsmetoder och tips fick jag av Jenna:
 
Introverta hästar går sakta, har lite energi, lätt för att stanna, de är ofta dominanta, modiga, självsäkra, lugna, toleranta. Man brukar säga att LBI är den perfekta barnhästen, "ju mer man vill, desto saktare går det". De är ofta väldigt lättarbetade när man hittar nyckeln, men är lättuttråkade och ointresserade. Vanligt för en LBI är att de gillar att stå stilla och de brukar vara intresserade av mat. Detta är något man kan ta vara på i sin vardagliga träning. Gillar hästen att stå still kan det räcka som belöning där vanliga människor låter hästen skritta och klappar om. Kanske kan hästen få beta lite gräs? Hästen kommer att lägga lite extra krut på att göra rätt för att nå sitt mål = vila/mat. Därför är målet viktigt med en LBI, bestäm dig för att en uppgift ska gå bra, och belöna hästen med att få stå still en stund eller något gott. En cirkel tar aldrig slut, därför tycker inte LBI om ovarierat arbete. Regeln om att en häst aldrig får äta gräs eller godis under ridning kan avskaffas när man har en LBI, här får man göra allt för att motivera hästen. Tänk dig att du ska rida från punkt A till punkt B på ett gräsbeklätt fält, hästen får inte äta mellan punkterna men får en liten paus med möjlighet till gräsätning vid nådd punkt. Hästen kommer att förstå att när du är nöjd får hästen sin belöning, vilket kommer att ge bjudning och intresse för vad du som ryttare vill.

Personlighetsdragen för en LBI är ju Trisse i ett nötskal - mitt i prick! Fick också detta:
 
Något annat som kan funka är omvänd psykologi. För en LBI är en lek mer mental än fysisk, ju mer du driver desto långsammare kommer din LBI reagera. En LBI vill utjämna energinivån och ju mer du gör = desto mindre gör den pga detta. Be om trav, men be om en långsammare trav än vad din häst ger dig på tomgång. Hästen kommer förmodligen att tänka "varför så långsamt, jag vill trava fortare än såhär!". Och helt plötsligt har du satt igång lite aktivitet i hästens tänkande och intresse för dina åsikter. Erbjuder en LBI ökad trav, eller kanske till och med galopp får man tacka och ta emot - den gamla skolans ridning säger att ryttaren ska bestämma, men med en LBI får man lära sig att säga Ja tack, istället för nej. I ett partnerskap måste man kompromissa, erbjuder din häst trav - möt den då och säg "Trav? Ja tack, vi kanske kan göra det på volt också?" för att få igenom vad du själv vill. Lyckas du motivera din LBI har du en vän för livet som kommer att göra allt för dig! Viktigt är att ALLTID tänka positivt kring en LBI, ta vara på hästens egna initiativ och uppmuntra hästens egna idéer!
 
Jag tyckte att det var så häftigt med denna Horsenality-karta att jag gjorde en på Sally också. Den kommer imorgon!

Ber om ursäkt!

2012-09-28 | 23:01:53 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Hovslagaren var ute idag, red Trisse också - men mer om det imorgon.
 
Håller på att fixa med det nya utseendet på bloggen, är i stort sett klar och nöjd, dock vill jag fixa ett par länkar uppe i höger hörn - får inte till det alls... Suck.
 
Imorgon kl 10 väntar ett (förhoppningsvis) spännande inlägg här. Dagens ridpass kommer också upp imorgon - som sagt :-) Härda ut mina vänner!

Gårdagens hoppning, Sally!

2012-09-28 | 15:31:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 1 kommentarer
Igår hoppade jag med Sally, åh herrejesus vad bra det gick. Hon blir bara finare och finare, riktigt roligt känns det :-) På framridningen kändes hon lite seg och oinspirerad, men tog rätt gångart och så utan att stressa upp sig :-) När vi sedan började hoppa blev det en helt annan växel i henne kan man lugnt påstå! Hon galopperar iväg utan att vänta på mina signaler och jag lät henne :-) Hon var jättefin när vi hoppade fram :-)
 
Sedan hoppade vi bana, först var den på runt 60 cm och hon hoppade fint! På ena långsidan var det två hinder, men jag hade byggt för trångt emellan så vi längde en meter. Då gick det mycket bättre! Höjde lite sedan, banan slutade på mellan 65-75 cm. Det kändes lekande lätt och vi fick ett fint flyt i banan - hon kom rätt på hindrena i galopp varje gång också :-) Kändes som att banan lätt skulle kunnat vara 30 cm högre! Dock var ju flytet i banan fokus idag, vilket vi fick till mycket bra! Jag tror att hon kommer göra riktigt bra ifrån sig på DM om hon är lika duktig som idag!
 

Trisse igår

2012-09-28 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 2 kommentarer
Igår red jag ut på Trisse och det gick så himla bra :-) Jag gick med honom i ca 800 meter, tills vi kommit förbi den kritiska zonen - sen så hoppade jag upp! Han var hur snäll som helst, så detta ska jag fortsätta med ett tag. Det var en gång han var på väg att börja dumma sig, vi var tvungna att stanna i ett dike för att vi fick ett möte av en bil. När vi skulle upp därifrån igen visade han att han ville vända, men då stannade jag honom. Efter det gick han som ingenting!
 
Ett stort plus ska han även ha för galoppfattningarna idag! Hur fina som helst, direkt från skritt och tog i bra i bakkärran. Blir så himla nöjd, tror han börjar förstå mer och mer nu. Vi avslutade med att hoppa några hinder i skogen innan vi skrittade hemåt igen. Han bjuder mycket bättre på hinder utomhus, men där går det mer rakt fram också :-) Duktig kille hursom!
 

Lite suddig, men här tar han i :-)

Ny design!

2012-09-27 | 22:14:17 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Ja, ännu en ny design, haha. Fast den är långt ifrån klar, men tills vidare får den se ut såhär - jag orkar inte göra något åt det just nu. En ny header ska fixas, ska minska bredden på inläggen och lite annat småfix :-)
 
Visst är det förjäkligt att aldrig bli helt nöjd...

Favorit i repris

2012-09-27 | 15:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Slänger upp en gammal löshoppningsfilm :-) Åh vad söta och charmiga de är, lilla Trisse & Sally <3
 
 

Dålig början på dagen

2012-09-27 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Denna dagen får ingen bra början för mig, ska vara på arbetsförmedlingen nu vid kl 10. Där kommer jag att vara fast i två timmar (usch). Efter det ska jag försöka gå in på service-centret så jag äntligen kan få ut mina betyg från gymnasiet.
 
Direkt efteråt ska jag ut till stallet. Tanken idag är att hoppa Sally och rida ut en sväng på Trisse. Vet inte riktigt vart jag ska rida med honom,  vill ju helst slippa kossorna ;-) Hittar nog på något :-) Iallafall så ska jag gå med honom en bit innan jag hoppar upp, vill helst ha en ridtur där vi förblir sams hela vägen ;-)
 
Hörs senare!

Kungen hoppar

2012-09-26 | 21:34:38 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag fick Trisse hoppa en liten mini-bana :-) Till att börja med ville han inte stå stilla när jag satt upp, haha :-) Kom iallafall upp tillslut och red fram. Han var ruskigt fin när jag värmde. Oerhört lydig och gjorde SÅ FINA övergångar mellan skritt och halt och skritt och trav att jag höll på att börja grina. Så himla fin och lyhörd, blir så rörd. Fina, fina killen :-) Gjorde även några galoppfattningar, de sista jag gjorde blev riktigt fina - man verkligen känner att han tar i. Sen orkar han inte hålla igång den så länge - men det kommer! När jag sedan skulle skritta förbi punkten där vi fattade galopp så sköt han iväg i galopp igen, haha - söt :-) Och pigg!
 
Sedan var det dags att hoppa :-) Det var inga som helst problem för Trisse! Det var 3 hinder jag hade ställt fram, på kanske 50-60 cm bara. Nu är ridningen emellan viktigare än höjden, men samtidigt behöver han lite höjd så han hoppar och inte kliver över :-) Gick iallafall som sagt bra, men han har inte riktigt koll på sina ben haha. Han är ju inte i någon bom iallafall :-)
 
Provade att hoppa i galopp också, då brukar han hoppa mycket bättre :-) Vi kom fel varje gång, typ ett halvt galoppsprång ifrån - så då blir det trav och sen far benen åt alla håll ;-) Man undrar hur han tar sig över alltså :P Haha, sista språnget blev iallafall helt OK och han fattar galopp gladeligen :-) Tror det kommer bli hur bra som helst när han blir starkare i kroppen :-)
 
Efter ridpasset smörjde jag in hans rygg och gav honom mat och morötter. Det började spöregna (och gör fortfarande) så han fick på sig sitt snygga tunna regntäcke ;-)
 

Carolina hjärta Trisse

2012-09-26 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Åh, vad härligt det känns att äntligen släppa in en häst i hjärtat igen. Jag har insett att jag inte sviker Lorden bara för att jag släpper in en annan häst. Lorden kommer inte heller att få mindre plats för det, jag har verkligen börjat förstå det nu. När Trisse gnäggar och kommer fram i hagen smälter mitt hjärta. Han är så fin! När Trisse har fått mat och vill ha mer biter han mig i luvan på jackan och ser så härligt busig ut i ögonen, då smälter jag!
 
Även fast han är egensinnig och jag blir arg på honom ibland så är han så himla härlig <3  Hoppas att vi har många och roliga år framför oss, fina Trisse :-) <3

Klättring, trav och rymmarn!

2012-09-25 | 21:38:02 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag red vi som sagt ut med E på Sally. Det gick bra! Trisse fick t.o.m. gå först en liten bit ;-) Han är så himla söt, bryr sig inte ett dugg om ifall vi hamnar 100 m efter, han lunkar glatt på i sin egna takt. Vi red bort till gamla grusgropen och klättrade lite. Trisse galopperade upp för den brantaste backen, jag hade full sjå att hålla mig kvar kan jag säga, haha! Höll på att ramla baklänges :-)
 
Just det, Trisse rymde ur hagen någongång under morgonen. E hade hittat honom på grannens tomt (det är en sommarstuga så är ingen där nu) där han glatt stod och käkade gräs! Dock stod han fortfarande vid staketet där de andra hästarna var (fast på fel sida då). Vi vet inte hur han tagit sig ut, haha. Kanske ska sluta hoppa med honom? ;-) Tänkte ifall han hade hoppat ut, haha!
 
Var på trav på kvällen också, jätteroligt! På måndag börjar kör och montékursen, längtar massor!
 

Trisse kommer vara så snygg!

2012-09-25 | 15:30:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 1 kommentarer
Eftersom att Trisse var så duktig på lektionen i lördags bestämde jag mig för att köpa ett nytt tävlingsschabrak till honom inför DM i oktober. Jag ville ha med brodyr och inte alltför dyrt. Helst ska ju schabraket vara snyggt också. Tillslut hittade jag ett Hansbo-schabrak på Smeagården som var på halva priset. Riktigt snyggt är det! Här är bild på schabraket:
 
På detta schabrak blev det vit brodyr på höger sida. Två rader, TRIUMPH står det på första raden - BORN på den andra raden. Detta kommer bli riktigt fint till vita ridbyxor och sen ett blått pannband på det. Typsnittet blev följande:
Priset var som sagt billigt, enbart 313 kr betalar jag för detta inklusive frakt! Och då gick bara brodyren på 125 kr - verkligen ett superpris! Trisse kommer lätt att vara snyggast på DM! :-)

God morgon!

2012-09-25 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Vilken underbar dag!
Denna dag bjuder på roligheter :-) Först ska jag se till att färga min rishög till hår. Dags för underhåret att bli svart igen, kanske kan tillföra lite liv i håret igen :-)
 
Sedan vid kl 14 är det dags att vara i stallet, ska rida ut med E på Sally! Kommer bli hur kul som helst :-) Hoppas att Trisse sköter sig men det tror jag nog att han gör ;-)
 
Efter ridturen ska vi åka på trav, åh så himla kul! Hoppas bara att jag kan undvika vissa människor därnere... Men samtidigt är jag så pass stark att jag kommer klara att stöta på dem också. Hursomhelst så ska inte de få förstöra min dag, jag älskar trav och tänker inte låta någon få förstöra det för mig igen!
 

Ingen ridning

2012-09-24 | 22:38:42 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag fick hästarna vila (och även jag) :-). Nu blir det ju inte lika mycket ridning på Sally som tidigare, men det är helt OK  för mig :-) Mycket roligare med sällskap, både för mig och Trisse! Det håller motivationen uppe.
 
Idag åkte jag bara ut och gav Trisse mat :) P slog även på Trisse bakskor igen, fast denna gång struntade vi i sulan då den skon inte verkar vilja sitta kvar. Den slås på igen när hovslagaren kommer ut. P tyckte det var dags att ta ut hovslagaren till Trisse snart igen, men nu har han iallafall skor så jag kan rida i några dagar framöver :-)  M skulle ringa hovslagaren så han kommer troligtvis ut denna vecka och skor =)
 
Imorgon ska vi rida med E på Sally igen, jätteskoj!
 

Beställt

2012-09-24 | 15:30:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
I lördags beställde jag vintertäcket från Börjes till Trisse :-) Kommer bli så fint på honom :D Det borde komma under denna vecka, alternativt tidigt nästa vecka :-)
 
 
Sedan fick jag i lördags ett erbjudande om att tävla en ridtravare på en ridtravartävling i Stockholm den 13 oktober, detta kunde jag ju inte tacka nej till! Har inte suttit på hästen innan, bara sett den från läktaren förut. Detta ska bli spännande, minst sagt! Ska hoppa 50 & 70 cm, men det går säkert bra! Var ju sugen på att åka med både Trisse och Sally, men jag vill fokusera på DM:et istället. Sedan gick det ju så bra med båda två sist, och detta vill jag ha i huvudet när jag går in på DM. Känns jobbigt om det skulle gå dåligt ett par veckor innan. Bättre att gå in med att det gick bra sist vi tävlade i bagaget!

Trisse på uteritt

2012-09-24 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Igår red jag ut på Trisse med E på Sally. Kul med ridsällskap, en riktig motivationshöjare sådär! Trisse går fortfarande barfota bak, jag vet inte hur jag ska göra med sulan. Ska jag ta bort den tills jag tar ut hovis igen? Den verkar ju inte sitta när vi slår på den. Eller ska jag slå på den igen iallafall och hoppas den sitter kvar?
 
Iallafall så red jag honom barfota bak, första halvan gick det bra! Sedan red vi på ganska steniga sträckor där det inte går att komma undan på något sätt, då började han ömma - stackars! Så innan jag rider ut nästa gång ska han ha skor på fötterna iallafall :-)
 
Förutom ömmande fötter där på slutet så gick det som sagt bra, vi galopperade och travade en ganska kort sträcka, annars skrittade vi :-) Det var så härligt höstväder, bäst att njuta nu för sen kommer den förbannade vintern! Trisse gick förbi kor idag (på nära håll) utan att flippa ur också :-)
 
När vi kom tillbaka hade M lagt päron i hans krubba till Trisses stora glädje!
 

Vila i frid

2012-09-23 | 22:05:11 | Kategori: » MUSIK | 0 kommentarer
Min gamla Idol-favorit har varit försvunnen sedan i tisdags, jag har hela veckan hoppats att han skulle dyka upp helskinad. Idag fann man honom men inte med den utgången jag hoppats på. Så tragiskt och jag blir på riktigt illa berörd av det här. Han var lika gammal som mig...
 
Läs artikeln på Aftonbladet HÄR.
 
Slänger upp ett klipp från hans Idol-tid, denna låt gjorde han så grymt bra.
 
 
Vila i frid Nicklas Hocker.

Dressyrträning 22/9, Trisse - FILM!

2012-09-23 | 15:30:00 | Kategori: » TRÄNING&FILMER, TRISSE | 0 kommentarer
Här kommer de andra två filmerna från dressyrträningen igår :D
 
 

Sally på ridbanan (21/9)

2012-09-23 | 10:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
God morgon!
För att fira att det är söndag så ska jag berätta om Sallys pass på ridbanan i fredags :-)
 
Egentligen körde vi inget avancerat, tränade mest på att hon ska vänta på mig och mina signaler. Idag var det lite till och från med allting, hon kan kännas jätteavslappnad och lugn för att sedan rusa iväg :-) Hade travbommar framme, för att hjälpa henne ta det lugnt och ta rätt gångart.
 
Jag hade lagt travbommarna på ett voltspår, jag hade också ett hinder stod på ena långsidan. Fattade galopp i hörnet, fortsatte långsidan och hoppade hindret och bröt av innan nästa kortsida. Direkt efter det in på volten och tog travbommarna. Det är just efter galopperna hon inte hittar traven igen. Hon tror också att det ska vara galopp precis överallt ;-)
 
Tycker iallafall att det gick bra, hon var hyfsat lugn - iallafall en stor skillnad mot tidigare! Högergaloppen fattar hon fint, men faller isär lite grann och spänner sig. Vänsterfattningarna var riktigt bra och hon höll galoppen hela sträckan.
 
PS! Resten av Trisses filmer från igår kommer upp här idag kl 15.30!
 

Dressyrträning Trisse, 22/9

2012-09-22 | 20:08:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag började inte bra. Försov mig lite och fick stressa iväg för att hämta transporten. Var sedan tvungen att gå ut i hög lera för att hämta Trisse, jag glömde byta skor. Väl inne i stallet ser jag att Trisse har tappat sin specialsko (igen!). Hann inte leta efter den, så drog av den andra bakskon med så han skulle få gå barfota bak. I vanliga fall är han för ömfotad för att ridas barfota, men i ridhuset är det så mjukt så det går bra.
 
Iallafall, vi kom fram i tid. På dagens lektion tränade vi en massa grundläggande saker. Typ skritt-halt-skritt-halt-skritt-trav-skritt-halt osv :-) Fick verkligen rida övergångarna, t.ex. så har jag låtit honom dra emot när jag drar i tyglarna. När han gör det ska jag inte dra tillbaka - utan ta och lätta, ta och lätta. Tänk vad så små medel kan förändra så mycket, han kändes trevlig!
 
I övergångarna från skritt till trav ska jag peta lite med spöet på vänster bak, han skjuter gärna in hela bakdelen åt vänster annars. När jag gjorde rätt och övergången blev bra, så blev också traven bra! Hade dock lite svårt att ställa honom inåt, hela hästen följer gärna med ;-) Detta ska vi träna mycket på hemma, i skritt! I övrigt så kändes traven välbalanserad, förutom när han började bli lite trött i musklerna :-) Men det kommer!
 
Tränade även på högergaloppen, vilket gick superbra! Sista fattningen blev riktigt bra, fast han orkar inte hålla galoppen så länge. Det kommer det också :-) Ridläraren och jag tog ett gemensamt beslut att inte träna på vänstergaloppen idag när han hade varit så duktig. Detta ska vi göra på nästa lektion istället :-)
 
Just det, Trisse fick en massa beröm idag och det var stor skillnad på honom sen sist! Man såg att han hade blivit mycket starkare i kroppen :-) Dock är det en bit kvar, och jag rider honom medvetet hög i nacken i traven sålänge han inte tar rätt stöd. Han vill gärna störtdyka med huvudet och krulla ihop sig och rinna iväg på bogarna utan någon som helst balans, så denna arbetsform är bättre för honom tills han blir ännu starkare :-)
 
Här kommer en film, kommer fler filmer imorgon under dagen!
 
 
PS. Hittade specialskon ute i hagen sen, så imorgon får han den påslagen igen förhoppningsvis. Måste nog ringa hovslagaren snart igen, suck. Hopplöst att få skona att sitta när det börjar bli lerigt.

Trisse igår

2012-09-22 | 16:23:38 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer

Sorry, hade inte tid att uppdatera igår!

Red iallafall Sally (mer i ett senare inlägg) och Trisse på ridbanan. Trisse fick mest springa runt lite kravlöst och sedan hoppa några språng :-) Finns inte så mycket mer att säga :-)

Idag lastade jag Trisse och åkte till Ekeby för att rida lektion :-) En utvärdering och film kommer senare ikväll! :D

Motivation

2012-09-21 | 13:02:43 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Ska ut och rida två hästar nu, försöker peppa upp mig själv. Förstår inte varför jag ska vara så omotiverad? Måste vara hösten. Vi skyller på det...

Imorgon är det dressyrlektion iallafall, det känner jag mig taggad till! :D

Promenad som blev kaos men slutade bra

2012-09-20 | 22:14:09 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 3 kommentarer
Idag tog jag mig en promenad med Trisse och hunden. Tänkte gå runt 45min, ska Trisse skrittas kan jag ju lika gärna göra det för hand så man slipper bråka :-) Kul omväxling för honom också!
 
Iallafall så gick det bra, vi lunkade på i 40 min. När vi hade 5min kvar hem stod det kossor i en hage som vi var tvugna att passera. Det har inte stått kossor där innan, hade jag vetat att det skulle göra det nu hade jag inte gått den där vägen. Nu hade vi så nära hem så jag ville inte gå 40min tillbaka hem, jag är ju förkyld så hade svårt att andas. Kossorna höll sig på avstånd och om de gör det så brukar det gå bra. (Trisse är rädd för kossor för er som har missat det). När vi nästan hade kommit förbi hagen hände det som inte får hända. Vad tror ni hände?
 
Jo, ta mig fan att kossjävlarna kommer skenandes mot staketet där vi gick. Jag släppte hunden (Annars hade han väl blivit mosad). Trisse vände och stack, jag hängde väl med i 100 meter innan jag tappade honom. Inte lätt att hålla emot en häst i panik som väger 10ggr mer än mig. Skulle vilja säga att det är omöjligt. Såg hur han galopperade för fulla muggar hemåt igen.
 
Skyndade mig efter och försökte få tag på M som inte var hemma. Jag  hittade honom tillslut - halvvägs hem i skogen, käkandes på massa gräs. Vi gick inte förbi korna igen kan jag säga, utan fortsatte hem. Vilken dag, haha!
 
Trisses stora skräck...

Allt för min bästa vän

2012-09-20 | 12:29:00 | Kategori: » TANKAR/ÅSIKTER | 2 kommentarer

Har länge och väl funderat på om jag verkligen vill publicera detta inlägg. Det kan komma ut så fel, jag vill verkligen inte väcka en tyck-synd-om-mig känsla. Samtidigt skulle jag må bra av att skriva av mig, så nu kastar jag mig från kanten. Nu kör jag.

För er som inte vet hade jag min bästa vän på foder, hemma hos honom. Nu i efterhand önskar jag att jag hade haft honom i ett annat stall, hade besparat mig och andra så mycket.  I alla fall så började allt så bra, jag var uppskattad för arbetet jag lade ner. Jag som alltid varit osäker på mig själv och på mitt värde började bli gladare igen. Äntligen kände jag mig duktig och uppskattad! Det var så skönt att få den bekräftelsen ska ni veta.

Ett år senare vände allt. Jag var i stallet en kortis på morgonen för att senare åka till skolan. Jag fick ett sms där det efterfrågades om jag kunde släppa ut hästarna och fixa resten av stallet. Vi hade ett par 1-åringar på den tiden, som jag alltid fick hjälp med att släppa ut under helgjobben då jag inte kände att jag fixade det själv. Nu var det inte helgjobb, utan en vardag. Jag förklarade som det var, att jag inte rådde på att släppa ut dem. Tyckte det var bättre att jag var ärlig med det än att försöka på egen hand, skulle ju vara onödigt om det hände något. Det blev tyvärr inte populärt. Ingen pratade med mig, detta var på den tiden något helt nytt för mig.

Jag blev jätteledsen över detta, jag såg ju upp till dessa människor och det sista jag egentligen ville var att vägra dem min hjälp. Travgubbarna som hyrde in sig hos oss såg att jag var helt förstörd och pratade med människorna i fråga utan min vetskap. Detta fick jag också upp i ansiktet. För en 17-årig flicka var det svårt att hantera, allt jag ville var att bli uppskattad.

Tror att det var här någonstans som jag tappade lite respekt för dem, samtidigt började jag jobba hårdare än någonsin för att bli omtyckt och uppskattad igen. Jag började skolka från skolan, självklart var det enbart mitt val men då förstår ni hur långt jag tillät mig gå för dessa människor som jag såg upp till. Allt för att kunna hjälpa till lite mer.

Följande år hade vi bra perioder, såsom riktigt dåliga. Jag hade svårt att tygla mitt humör, jag blev så himla arg på mig själv när jag aldrig dög och lät det gå ut över dem. Jag har sagt och gjort så mycket mot dem som jag ångrar. Jag kunde slita häcken av mig utan att någon ens såg mig. Att bli ignorerad var det värsta, vad gjorde jag för fel?

På denna tid var jag själv i stallet, alltså ensam stalltjej. Ännu värre skulle det bli när vi blev flera stalltjejer. Jag kommer ihåg hur jag kämpade för att de skulle få vara med i gänget, jag ville så gärna att de skulle må bra och trivas. Till en början gick det bra innan det slog om. Nu var det helt plötsligt jag som aldrig fick följa med på t.ex. trav och göra det jag älskade, och vem stod upp för mig? Ingen. Ingen såg hur många tårar jag fällde, ingen förstod hur mycket jag hatade mig själv som aldrig kunde göra något rätt. När jag försökte förklara detta blev det bara ännu värre för min del. Jag blev bara argare. Allt blev en ond cirkel.

Det värsta var att ingen behagade dyka upp på min student. Jag hade trots allt haft heltidspraktik i stallet under 3-års tid (Slutade skolan p.g.a. allt skolk). Istället valde min handledare att åka till en av de andra stalltjejerna. Vad många tårar det var för min del. Jag var så sårad, skadad och upprörd. Varför kunde ingen se det? Varför ville de inte kännas vid det? Jag har och hade också känslor.

Jag fick höra att jag aldrig kunde ta egna initiativ när jag jobbade i stallet. Sanningen var att jag var livrädd för att göra fel. När jag försökte ta egna initiativ fick jag aldrig ett tack för hjälpen, jag fick bara höra att jag gjort fel på det och det sättet. Inte ens beröm för att jag försökt.

Det sista året orkar jag inte skriva om, jag kände mig mer utanför än någonsin. Jag började se mig ur deras ögon, som en hemsk människa som inte förtjänade att leva. Det enda jag förtjänade var all skit jag fick, det var liksom det bästa jag kunde få.

Än idag så undrar jag, varför? Jag önskar jag kunde få svar på dessa frågor. Nu är jag så pass stark igen så jag inser att jag faktiskt inte är helt värdelös, jag duger också precis som jag är. Det är också något jag inte kan förstå, hur kan vuxna människor göra såhär? Och varför känner jag fortfarande att jag ser upp till dem? Jag kan inte ens ogilla dem, hur mycket jag än skulle vilja. Detta irriterar mig.

Allt detta försökte jag genomlida för en hästs skull, Jag försökte på alla sätt och vis men det gick helt enkelt inte längre. Jag sörjer hästen, men samtidigt längtar jag inte tillbaka. Inte ens för en sekund. Däremot kan jag sakna de perioderna som var bra, det kan jag inte sticka under stol med. Dock var det längesen det var så, sen har jag hört att det har snackats mycket skit bakom min rygg när jag trodde allt var bra. Kände mig så patetisk och naiv när jag fick höra det.

Och om någon av dem mot förmodan skulle läsa det här så vill jag be om ursäkt. Jag vet inte vad jag gjorde för fel, men jag ber om ursäkt. Förlåt.

Tömkörning

2012-09-19 | 21:37:01 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Jag tömkörde Trisse på ridbanan idag. Regnet började vräka ner så fort vi gick ut ur stallet, härligt! Jag som verkligen inte behöver bli blöt just nu!
 
Iallafall, idag var det första gången som han gick inspänd - vilket bara gick fint! Fick till några sidvärtsrörelser också, även om jag har svårt att få till det på töm. Måste börja tömköra mer helt klart, och skaffa längre tömmar! Vi tog lite trav också, men jag skulle önska lite mer tryck och energi i honom. Jag fick liksom inget stöd i bettet så när jag höll i yttertömmen saktade han av direkt. I skritten gick det jättemycket bättre och han gick fint!
 
Avslutade med att koppla bort inspänningarna och tömköra ut i skogen. Vi gick förbi stallet och voltade lite för att provocera honom. Han gjorde ingenting! Gick ut i skogen (inga stigar) och styrde lite runt träden. Sedan gick vi tillbaka till stallet och vände igen, utan surigheter! Höll även på att volta och snurra runt överallt. När vi gick på stigen hemåt väde jag helt plötsligt och gick bortåt igen, allt för att provocera. Han var jättesnäll idag! Och jag fick lite träning på att tömköra :-)
 
 
 

Lite bättre

2012-09-19 | 15:30:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Idag mår jag bättre än igår! :-) Mycket piggare och inte lika täppt i näsan heller. Även huvudvärken och mina onda öron har försvunnit nu, härligt!
 
Åker ut till stallet idag, men lugnar mig lite med ridningen. Kommer longera Trisse, ge honom mat och sedan smörja grejor! Det behövs vill jag lova (tyvärr...). Inte min favoritsyssla, men vad gör man inte? Grejorna måste ju också tas om hand. Imorgon tänkte jag däremot rida lite, Trisse måste hållas igång inför lördagens dressyrlektion :-)

Vill-ha begär

2012-09-19 | 10:00:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Åh herregud, jag måste sluta kolla på web-shopar. Jag blir helt tokig och vill ha en massa saker. Nu är jag bra sugen på att klicka hem detta nedan, priset var billigt också (245 kr)
 
Börjar bli dags att beställa ett vintertäcke till Trisse också, har dragit ut på det lite. Beställer nog det jag hittade på Börjes som jag skrev om tidigare, beställer det nog till helgen i så fall :-)

Sämst

2012-09-18 | 21:21:39 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Imorse skulle jag in till AF i vad jag trodde var ett personligt möte. Uppvisar mitt sms med kallelsen och blir bedd att vänta tills min handledare kommer och hämtar mig. Mötet skulle börja 10, och jag väntar till 10.45. Går sedan och frågar om hjälp igen. Då får jag veta att jag ska vara på ett gruppmöte som började klockan 10, tydligen samma möte som jag gick på i onsdags? Så jag missade mötet. Bra gjort AF!
 
Allt detta med feber också. Åkte hem och bara sov efter det missade mötet. Blev inget stall för mig idag tyvärr eftersom jag mår sämre än en hundbajspåse. Känner mig mycket piggare nu dock så jag åker ut imorgon och hittar på något lugnt men roligt :-) Känner mig dock som världens sämsta hästmänniska som inte ens åkte ut idag... Dock vet jag ju att Trisse mår bra, går och slappar och käkar gräs. Säkerligen äpplen/päron också som M ger varje dag :-)
 
Usch, vilken dag!

Utvärdering Sally 17/9

2012-09-18 | 15:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Red Sally igår, även där samma övning som jag planerat och skrivit om. Gick hur bra som helst, jag tyckte att jag hittade en bra ridning och ville aldrig sluta rida, haha!
 
Har ju haft problem förut med att hon inte kan separera gångarterna riktigt, utan efter man har galopperat så tror hon att det ska vara galopp hela tiden. Får hon då inte galoppera passar hon, alternativt travar och skjuter iväg rätt var det är - där hon tror att det ska vara galopp. Därför tog jag hjälp av travbommar och gud vad bra hon gick! Fick rida henne lite utåtställd ett tag för att hon skulle släppa till lite, men efter det var hon avslappnad och tillfreds nästan hela tiden.
 
Klart att hon taggar till och blir stressad lite då och då, men inget som vi inte kunde lösa. Helt klart en stor förbättring för hennes del, nu blir det till att använda sig av mycket bommar även i dressyren! Tror jag satt och trimmade i en timme, glömde bort att jag inte mådde något vidare till och med :-)
 

Dock straffade det sig när jag kom hem, mådde ännu sämre och låg i soffan hela kvällen. Idag får vi väl se om jag orkar rida något :-)

Kör och montékurs

2012-09-18 | 10:00:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 2 kommentarer
Igår ringde jag och anmälde mig till Sundbyholmtravets Kör och montékurs som börjar den 1 oktober! Det är en teoretisk kurs, och går jag den får jag rida provlopp/köra provlopp :-)
 
Ska bli så kul! Det är ju ingen brådska att rida/köra provlopp efter avslutad kurs, utan det är ju bara skönt att den är klar och att veta att man kan anmäla sig till provlopp närsomhelst :-)
 
Jag vet iallafall vad jag kommer önska mig i julklapp ;-) En montésadel skulle sitta fint!
 

Trisse idag

2012-09-17 | 22:09:44 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Vi gjorde övningen som planerat idag. Trisse skötte sig bra, men han slarvar lite och lyfter inte på fötterna. Bommarna flög åt alla håll i början :-) Sedan försökte han hoppa över travbommarna, tror inte riktigt att han fattar att han ska lyfta på fötterna :-) Det är bara att träna vidare på travbommar, för det är extremt nyttigt för honom!
 
Vi galopperade även över en bom och hoppade ett hinder, gick mycket bättre när han fick hoppa i galopp! Han hoppar verkligen så himla mycket bättre då :-) I övrigt kändes han stadigare än på länge i traven, hade fint stöd på bettet och travade stundtals kort men uppåt (med energi). Så det ska han ha ett stort plus för!
 

Imorgon skulle vi egentligen ha ridit en dressyrlektion, men jag blev inkallad till arbetsförmedlingen på FM och har även åkt på världens dunderförkylning, så vi bokade om dressyrlektionen till nu på lördag istället :-)

Dagens övningar!

2012-09-17 | 15:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Vid denna tid är jag i stallet och kör lite markarbete med bommar och låga hinder. Har planerat övningar för båda hästarna, är lättast att hålla sig till planen då ;-)
 
Trisses övning idag:
Jag vet, skitsnygg skiss ;-) Iallafall, i mitten ser ni travbommar :-) De ska han trava över och byta varv vid. På kortsidorna står det två hinder (ett på vardera kortsida). Dessa ska vara kryss, låga sådana. Detta är för att kunna rida som på en fyrkantig 8:a. Kommer även ställa ut koner så att jag planerar vägarna ännu bättre. Denna övning kommer att träna hans styrka och balans, och dagens mål är att göra denna övning i balans och med rytm. Hela övningen görs i trav.
 
Sallys övning idag:
Tanken med Sally idag är att hon ska få förbli lugn och avslappnad. På kortsidorna ligger det travbommar, i hörnet ska jag fatta galopp och galoppera över de två bommarna med ett lågt hinder i mitten. Efter serien i galopp ska jag så snabbt som möjligt få ner henne i trav igen och komma på travbommarna på den andra kortsidan. Skulle hon passa/traloppa mot travbommarna så gör inte det så mycket, utan tanken är att travbommarna ska hjälpa henne att hitta just traven. Målet med Sally idag är som sagt en lugn och avspänd häst med rätt gångart på rätt ställe :-)
 
Den första utvärderingen kommer ikväll! :-)

Utseende

2012-09-17 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 2 kommentarer
Som ni säkert lär märka är det nu ett nytt utseende på bloggen, har dock lite småfix kvar att göra (bland annat fungerar inte alla flikar under headern än, men snart så!)
 
Har ett väldigt problem med att fixa i kodmallarna, allt ändras tillbaka till ursprungs-inställningar hela tiden... Är väldigt nöjd med min header iallafall, sen tror jag att jag har åtgärdat Bloglovin-problemet. (Man kan inte läsa mina inlägg om man läser genom Bloglovin).
 
Så, vad tycker ni om utseendet såhär långt? Och ni som har haft problem att läsa bloggen tidigare, fungerar det nu? Jag blir tacksam för hjälp, funkar det inte så får jag pilla vidare :-)

Söndagkväll

2012-09-16 | 18:32:21 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Har varit på tävling och kollat på Daniela idag som sagt :-) Det gick bra, hon var felfri i båda starterna! Snacka om tävlingssugen jag blev nu då, haha! Imorgon ska jag rida båda hästarna på banan med bommar och småhinder, nu ska här trimmas :-) Faktiskt väldigt motiverad just nu, för stunden ;-)
 
På tisdag blir det ridlektion med Trisse, fick äntligen tag på min ridlärare! Kan knappt vänta, kommer bli så kul! Äntligen lite nya tips och mål att jobba vidare emot!
 
Var ute i stallet en snabbis efter tävlingen, borstade på Trisse och gav han lite mat. M brukar ge hästarna äpplen och päron i hagarna, Trisse var ju först skeptisk till äpplen men nu äter han inte bara det utan också päron! Hans ögon bara lyser när man kommer med godsaker, så söt!
 
Blir inget mer inlägg idag, jobbar på den nya utseendet på bloggen och det går riktigt dåligt! Blir tokig, det vill inte bli som jag tycker!

God morgon!

2012-09-16 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
God morgon!
Idag åker jag till NTRK för att kolla när Daniela tävlar! Jag ska filma och heja! Vet inte hur länge jag blir borta, men åker iallafall till stallet sen och rider eventuellt Trisse, får se vad jag orkar och vad klockan hinner bli :-)
 
Jag utlovade ju ett nytt utseende på bloggen den här veckan, men tror inte att jag kommer att hinna få upp den idag. Den jobbas iallafall på, så under den kommande veckan kommer den upp! :-)
 
Har även förgäves försökt få tag på min ridlärare, jag ville rida lektion med Trisse imorgon eller på tisdag - verkar ju dock inte bli av eftersom hon inte svarar på mina meddelanden. Så jag är ledsen över det, ska göra ett sista försök att få tag i henne idag. Känns ju dock inte jätteroligt att behöva tjata som en galning för att det ska hända något, men vad gör man inte :-(
 
Vi hörs under dagen!
 

Trisses lördag

2012-09-15 | 21:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag red vi ut med M på Sally. Blev en lugn tur idag, tog någon galopp upp för en backe. Trisse står emot lite, men när jag tjoade lite på honom fick han fart! :-) Skrittade sedan i skogen och såg en massa olika svamp! Vi red samma slinga som förra veckan, där jag tapapde min telefon - vi kom även till samma dike/bäck där Trisse hoppade över förr söndagen men vägrade gå över i onsdags.
 
Det var samma visa idag, han vägrade gå över (trots att Sally gick över först). Jag fick hoppa av och försöka leda honom över, inte heller det gick. Han tvärvägrade. Tillslut fick M hoppa av och knyta fast Sally i ett träd, sedan fick hon hålla i tygeln på Trisse medans jag puttade på hans rumpa. Haha, vilken syn! Jag fick putta ganska rejält, först då lät han sig övertalas och hoppade över :-) Duktig kille!
 
Resten av ridturen flöt på utan problem, och det roligaste var att jag HITTADE MIN IPHONE! Jobbigt bara att jag får min nya på onsdag. Ska dock sälja den iPhonen jag hittade (den fungerar perfekt trots att den legat ute i en vecka med regn).
 
Just ja, Trisse ska få ett extra plus idag också! Innan M kom för att sitta upp så hoppade jag upp på Trisse utanför och lät honom bara stå still ett tag. Drev sedan på honom, då gick han framåt ett steg och sedan stannade jag honom och berömde massor! Har ju haft problem med att han börjar backa och strula så fort jag lägger på skänkeln (då speciellt vid stallet). Men idag gick han framåt, visserligen bara ett steg i taget men man måste börja någonstans! Så skönt att vi kunde jobba tillsammans idag och inte mot varandra, så stolt jag blev!
 

En av de första ridpassen hemma.

Bilder, Trisse - del 2!

2012-09-15 | 15:30:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer resten av bilderna på mig och Trisse från igår. Vill ännu en gång understryka att jag ALDRIG rider utan hjälm annars, utan var utan den i typ 3 minuter för att kunna ta dessa bilder :-)
 






Trisse igår

2012-09-15 | 10:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Igår tänkte jag rida båda hästarna, men var lite sen ut till stallet. Skyndade mig och borstade av Trisse, på med sadel och träns och sedan ut. Brukar gå en bit från stallet och sedan hoppa upp. Vänder mig om och kollar på honom, han haltar!? "Vad tusan har hänt nu då?" hinner jag tänka innan jag ser att han har tappat en framsko. Morr! Ger mig ut och letar efter den i hagen för att kunna slå på den, men hittar den inte.
 
M kommer ut och säger att P kan slå på skon när han kommer hem, så skulle jag slippa. Som tur var hade jag en av Lordens oanvända skor kvar (Trisse och han har samma storlek). Vi går in och tar en fika medan Trisse står i boxen, vi är väl borta en timme. Går tillbaka till stallet och tar ut Trisse på gången, nu har specialskon bak (som jag slog på igår) lossnat nästan helt (hade vridit sig och satt fast i en söm). Han hade också trampat sig så han blödde i kronranden (inget farligt), men ändå! Ibland har man tur :-)
 
Jag kollade specialskon innan jag sadlade honom och då satt den ju som berget, så jag vetetusan vad han har gjort i boxen medan vi fikade alltså :s (Med tanke på det lilla såret också)
 
Tänkte skippa att rida eftersom att allt gick så dåligt, men M ville rida Sally så vi red ihop på ridbanan när Trisse fått på sig skorna igen :-) Det gick bra, fast Trisse var i vanlig ordning lite lat :-) Dock skötte han sig så det var ju skönt! Idag ska vi rida ihop igen, men ut och lufsa i skogen istället :-)
 
P hjälpte mig iallafall att få på båda skorna ordentligt igen, så nu är det inte mitt fel om de lossnar igen ;-)
 

Bilder, Trisse del 1

2012-09-14 | 20:47:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 1 kommentarer
Tog lite bilder på mig & Trisse igår :-) Emelie har fotat samtliga! OBS! Rider aldrig utan hjälm, satt på honom utan i 3 minuter för att få lite finare bilder, inget annat! Jag skulle ALDRIG få för mig att rida utan hjälm! Kommer en till del med bilder imorgon!
 







 
 

Resultat!

2012-09-14 | 15:30:00 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Blev något knasigt i anmälan så Trisse fick bara heta Triumph dagen till ära ;-) Inte så noga :P Haha, ger en så speciell känsla att se resultatet på "papper" på något vis :D



<3

2012-09-14 | 10:00:00 | Kategori: » MITT HJÄRTA <3 | 2 kommentarer
De senaste dagarna har jag saknat honom mer än vanligt... Hör jag fel låtar på radion börjar jag stortjuta. Han har en stor plats i mitt hjärta som någon annan aldrig kommer kunna ersätta, känns bara som ett värkande hål där nu. För mig var han speciell och för mig var han en på miljonen trots att alla andra kallade honom ful, talanglös, tråkig, slö, stel och så vidare. Jag såg dig för den du var, med ett hjärta av guld - och jag älskade dig för det.
 
Jag saknar att borra in ansiktet i din hals när allt annat känns svårt och allt annat runtomkring känns outhärdligt. Jag saknar att titta på dig i hagen och känna ögonen svämma över av tårar för att du för mig var och är så fantastiskt vacker. Jag saknar alla våra med- och motgångar. Jag saknar dig. Fan vad jag saknar dig.
 
(Och mer kan jag inte skriva nu, ser inte tangenterna för alla tårar)
 

Trisse idag

2012-09-13 | 21:12:48 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Köpte sulor till Trisse idag och bytte skon igen. Slog på den själv, jag kan ju göra det om jag måste men vill gärna slippa då min rygg inte tycker det är så roligt. Det tar ju lite längre tid för mig också än för någon som är mer van, jag vet alltså vad jag gör även om det tar lite tid. Den riktiga skoningen lämnar jag dock åt hovslagare, det räckte gott och väl med en tappsko för att min rygg skulle vara helt färdig, haha :-) Har fortfarande svårt att gå, det strålar ner i mitt ben.
 
Blev 7mm sula denna gång istället för 8mm, de hade bara 5mm och 2mm i butiken, så nu får han gå med en mm lägre - tror dock inte detta gör så mycket för hans del :-)
 
Vi blev även fotograferade idag, min förhoppning var att få upp bilderna nu ikväll men det får vänta, jag har nämligen inte fått några bilder än :-) Men den som väntar på något gott ;-)
 
Imorgon blir det förhoppningsvis ridning på ridbanan, om traktorn flyttat på sig ;-) Haha :-)
 

Det var denna sko han hade tappat, men nu sitter den på igen! :-)

iPhone <3

2012-09-13 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
På onsdag kommer troligtvis min nya telefon, kommer ha samma nummer & så :-) YES! Kan knappt vänta, helt sjukt hur handikappad man känner sig utan telefon :-(
 

En vit 4S blir det denna gång :-)
 
 

Imorgon!

2012-09-12 | 22:11:16 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Imorgon kommer det bli samma drag här som tidigare, har ju legat lite lågt med uppdateringen ett par dagar nu.
 
Red ut själv på Trisse idag, gick helt OK när vi inte var i dikerna. Han tappade sin specialsko när vi var ute, P slog på en vanlig sko igen. Ska köpa sulor imorgon så får vi se om vi kan ordna tillbaka hans specialare snart :-)
 
Jo, juste. Jag tänker byta ut Trisses uteritter mot promenader nu. Iallafall de uteritter jag måste rida själv :-) Vi måste försöka jobba med varandra och inte mot varandra hela tiden - så tänkte ge mig ut med långlina och leka lite med honom :-) Rida ut kommer jag göra med sällskap, någon enstaka gång själv om jag vill galoppträna utomhus :-)
 
Kom ihåg, imorgon är uppdateringen på topp igen!

Ytterligare vila

2012-09-11 | 13:32:38 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Båda hästarna vilade igår (vilket var välförtjänt). De får vila idag också, jag är helt slut och har ingen motivation. Skulle vilja rida lite bomövningar med båda två, men ridbanan håller på att fixas till  så dett får vänta :-)
 
Tycker hursom att de förtjänar en vila idag också :-) Ska ut senare och pyssla lite bara.
 
Imorgon hoppas jag att jag kan rida på ridbanan, ska in till arbetsförmedlingen vid 13 för ett informationsmöte så blir stallet efter det imorgon :-)
 
Ha det fint!

Uppdaterar dåligt

2012-09-10 | 21:43:05 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Jag är fortfarande ledsen över min telefon så jag har inte orkat uppdatera tidigare idag. Förhoppningsvis orkar jag börja uppdatera imorgon eller i övermorgon när telefonfrågan löst sig...
 
Helt sjukt hur man kan vara så beroende av en telefon? Jag hade allt i min och förstår inte hur jag ska överleva en dag till utan den..

Skitdag!

2012-09-09 | 19:04:17 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Usch fy och blä!
Red ut med M på Sally idag och det var väldigt roligt! Dock tappade jag min älskade iPhone i skogen när vi red, och vet inte vart jag har tappat den! Vi gick och letade men den är spårlöst borta :-(

Nu ska jag fortsätta deppa hela kvällen... Skit också :-(
PS. Ska leta vidare imorgon men troligtvis hittar jag den inte imorgon heller :-(

Mycket som händer nu!

2012-09-09 | 10:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Idag ska ridbanan fixas till lite mer, och inom en snar framtid ska ett staket sättas upp! Kommer bli så himla bra :-)
 
Denna vecka ska Trisse och jag fotas av Emelie när vi rider på ridbanan, eventuellt hoppa ett par skutt också (just för att få det på bild). Blir roligt! Känns som det är lite dåligt med nyare bilder på Trisse :-) Onsdag eller torsdag har vi sagt att vi ska försöka få ihop det :-)
 
Bytte ju ganska nyligen design på bloggen, men jag ska försöka byta igen under veckan som kommer. Dels har jag sett att inläggen blir jättekonstiga om man går bakåt i arkiven, dels har jag hört att vissa har haft problem att komma in på min blogg. Ska därför försöka byta design helt och se om det blir någon bättring :-) Detta kommer att ordnas under veckan :-)
 
Ska även försöka få tag på min kära tränare och höra om hon har tid att ta sig an Trisse och mig snart :-)
 

Trisse, jag och min tränare Linda :-)

Uteritt

2012-09-08 | 20:45:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Idag red jag ut på Trisse tillsammans med M på Sally. Skönt att slippa bråka med Trisse om vem som bestämmer för en gångs skull ;-) M pratade om att hon ville börja med lite lättare horsemanship-övningar, det kanske vore något för mig och Trisse också? Så att han förstår att det är jag som är hans ledare och inte tvärtom ;-)
 
Iallafall, det blev en ganska lugn tur på grusvägarna och sedan in en sväng i skogen. (Trisse har inte så bra koll på sina fötter så han höll på att slå på näsan flera gånger, dock mycket nyttigt för honom!). Galopperade även en del, Trisse kämpar på men hamnar ändå på efterkälken ;-)
 
Vi skulle rida tillsammans imorgon också! Så tråkigt att behöva rida själv så detta uppskattas verkligen! :-)
 

Bloggtävling

2012-09-08 | 18:27:31 | Kategori: » BLOGGTÄVLINGAR | 0 kommentarer
Är med och tävlar om...
 
Klicka på bilden eller HÄR för att komma till tävlingen!

Sally, dressyrpass 7/9

2012-09-08 | 15:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 1 kommentarer
Red ett dressyrpass på Sally igår kväll :-)
Det kändes bra när jag skrittade, hon tar ett fint och stadigt stöd på bettet. Red länge och väl i bara skritt, red lite skänkelvikningar och påbörjan till öppna - allt för att hon skulle bli lösgjord.
 
Sedn när jag lägger på skänkeln för att komma fram i trav så är det som att hon får en stöt, hon sätter iväg i alla möjliga gångarter och tar inget stöd på bettet. Såhär fortsatte det hela ridpasset, hon stressar upp sig mer och mer och jag vet inte vad jag gör för fel. Något fel måste jag ju helt uppenbarligen göra eftersom att hon bara stressar upp sig mer och mer. Hela ridpasset fortsatte i den här stilen och jag blir så besviken på mig själv!
 
Känns ju som att man skulle behöva en lektion med Sally också snart, så jag får hjälp. Är nästan helt slut på ideér om hur jag ska kunna få henne lugn och tillfreds med mig på ryggen. Efter förra lektionen var hon ju jättefin ett tag, men jag tror att jag tappar det rätta tänket mer och mer?
 
Det som är mest irriterande är ju att man känner hur fint hon faktiskt kan gå, men jag lyckas inte få fram det! Kände mig som världens sämsta ryttare idag!!! Men det är bara att bryta ihop och komma igen, Sally är så ruskigt fin så bara jag lär mig att rida litegrann så kommer det nog att bli bra!
 
Har en liten idé på vad jag ska prova nästa gång efter noga analyserande :-)
 
Lite bilder från vår första (och enda lektion), här var hon sååå fin!
 

Sally 6/9 - Bilder, del 3

2012-09-08 | 10:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 1 kommentarer
Här kommer sista högen med bilder på Sally från torsdagens hoppning :-)
 






Intervalljobb i backar

2012-09-07 | 22:15:34 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 1 kommentarer
Idag tänkte jag rida lite galoppintervaller i en backe med Trisse. Man måste rida ca 3 km för att komma till den backen, lika långt hem sen. Det är ju dock väldigt bra uppvärmning för hästarna :-)
 
Jag hoppade upp, fixade till stigbyglarna och smackade och lade på skänkel för att bege oss ut. Trisses reaktion? Jo, det vanliga, haha. Backar, vänder sig, reser sig... Grejen med honom är att när han backar, så skiter han fullständigt i om han backar in i någonting. Jag är mest rädd att han ska göra sig illa när han beter sig så, så jag försöker sitta helt still (går jag på honom i det läget blir det 1000 ggr värre). När han sedan försökte backa in i stallet var jag tvungen att hoppa av och stänga stalldörren. Backar han in där har jag ingen chans, inte ens om jag hukar mig. Det är lågt i tak just vid dörren.
 
Ledde iväg honom 20 meter och hoppade upp igen, red sedan iväg som att ingenting hänt? Haha, han är för rolig ibland alltså :-) Synd för honom att jag inte ger upp så lätt... Hoppas han snart inser att det blir mycket lättare bara han gör som jag säger!
 
Kom iväg till backen (som kanske är 200m, inte så lång alltså). Galopperade uppför och skrittade nerför 6 gånger. När vi skulle vända igen för att ta vända 3 tjurade Trisse ihop igen och vi har nere i dikerna... Lite obehagligt då han inte verkar ha någon koll på vad han gör med benen. Även denna strid vann jag och vi kunde fortsätta galoppera uppför och skritta nerför 4 vändor till.
 
Jag försökte lura honom att ta vänstergaloppen, men Trisse fattade glad i hågen högergaloppen och tog i som tusan uppför backarna. Det gör inte så mycket, men i sinom tid är ju tanken att han ska ta vänstergaloppen också ;-)
 
Är nöjd med dagens ridpass ändå (om man väljer att bortse från hans envisheter). Han är ju så härlig att rida när han väl gör som man säger! :-)
 

Sally 6/9 - Del 2!

2012-09-07 | 15:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Här kommer del två av bilderna på Sally från igår :-) Kommer ytterligare en (sista) del imorgon bitti :-)
 

Sally hoppning (bilder del 1)

2012-09-07 | 10:00:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Hoppade Sally igår, egentligen var tanken att hoppa en lydnadsbana men som vanligt håller jag mig inte till planen. Jag var himla ofokuserad och flummig, hade dock väldigt roligt och det tror jag också är viktigt - tror nämligen den energin smittar av sig på hästen. Låter bilderna tala för sig själva, hon är ju väldigt fin iallafall :-)
 
Del 2 kommer i eftermiddag, ska även försöka få någon att fota mig och Trisse snart :-)
 

Dåligt bloggat idag

2012-09-06 | 20:00:00 | Kategori: » TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Har bloggat dåligt idag, har helt enkelt inte haft tid. Sara och Emelie tog med sig sin häst till oss idag för att hoppa. Jag tänkte låta Trisse vila ett par veckor från hoppning, så han förhoppningsvis fortsätter att tycka att det är roligt :-)
 
Mer om dagens hoppning kommer imorgon bitti, men kan berätta om vad Trisse gjorde idag :-) Emelie red honom, jag har lovat det så länge och idag var det dags! Väldigt nyttigt för mig att se hur han ser ut när han blir riden (annars sitter jag ju alltid själv på). Det gick jättebra för dem tycker jag! Trisse fick gå på lite åttor och träna på högergaloppen. Gick som sagt väldigt bra!
 
Imorgon tror jag att jag ska rida galoppintervaller i backar med honom, får se om man kommer iväg på en uteritt ;-)
 
Fick en bild av Emelie från tävlingen, fina Trisse:
 

Besöksrekord!

2012-09-05 | 22:38:51 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Har haft besöksrekord här på bloggen idag, alltid en trevlig överraskning :-)
 
Har inte haft tid att blogga förrän nu, men ändå har jag inte gjort något vettigt!? Jaja...
 
Åkte ut till stallet idag med planen att försöka rida båda hästarna. Red Trisse på ridbanan i åttor, gick bra men jösses vad han trängde sig inåt i början, nästan så att man höll på att åka av. Gick bättre efter ett tag iallafall :-) han var faktiskt lite svettig när vi var färdiga, inte ofta det händer - haha :-)
 
Fastnade sen med M och pratade en del så glömde bort tiden och helt plötsligt hade jag inte tid att rida Sally idag. Istället åkte jag hem för att städa huset (Familjen kommer hem imorgon natt), istället slutade det med att jag gjorde... Ingenting! Suck på mig ibland alltså.
 
Iallafall, imorgon bitti ska Emelie och Sara ta med sig sin häst ut till vårt stall, vi ska hoppträna deras häst och Sally :-) Emelie får rida Trisse efteråt, han ska vila från hoppningen ett par veckor och Emelie gillar inte att hoppa så det passar bra :-) Sedan har jag ju lovat Emelie i evigheter att hon ska få prova rida på Trisse :-)
 
Lite rörigt inlägg, men sådana får man ha ibland också :-)
 

Letar redan nu

2012-09-05 | 15:30:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Nu har jag börjat leta efter ett vintertäcke till Trisse (ja, redan...). Helst vill man ju ha ett som är riktigt tjockt, gärna med hals också. De går ju på lösdrift även i vinter och jag vill ha honom ute så mycket det bara går (självklart stallar jag in honom om det skulle bli FÖR kallt). Dock vill man ju ha ett rejält vintertäcke så han klarar sig så länge det inte blir allt för kallt.
 
Jag har ju ett vintertäcke som var Lordens, men det är lite halvtrasigt även om det går att använda. Det saknar dock hals, eftersom han var installad på vinterhalvåret - och jag vill helst ha med hals. Det billigaste jag hittar är från Börjes och kostar 745kr. Att det ska vara så sablans dyrt! Letar vidare...
 

Detta ser fint ut, från Börjes (745 kr)

Återbesök

2012-09-05 | 09:58:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Igår beställde jag mer älgört till Trisse (från Lindblom). Mitt börjar ta slut och jag vill fortsätta ge honom det tills det är dags för återbesök. Det där med återbesök är lite svårt, jag vill åka dit innan DM. Samtidigt vill jag vänta så länge som möjligt, så det hinner bli en förändring. DM är 27 oktober, så är ganska lagom att åka i mitten på oktober.
 
Dock är jag lite orolig att det ska hinna bli kallgrader och halt väglag när jag ska åka - för då kommer jag inte våga åka med släp ända till Sala. Så samtidigt som jag vill vänta så länge som det går, så vill jag också hinna åka innan det blir för kallt. Hinner jag inte det blir det inte något återbesök förän i vår.
 
Förhoppningsvis har det inte hunnit bli dåligt väglag i mitten på oktober, så jag gör nog så att jag ringer och bokar ett återbesök i början på oktober så jag hinner få ett besök i mitten där någonstans :-)
 

Snabbt inlägg

2012-09-04 | 21:41:43 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 2 kommentarer
Har känt mig så himla slö idag, så skippade ridningen idag också. Var bara ute i stallet en snabbis och gav Trisse älgört och smörjde in honom. Har inte hunnit blogga, då jag hastigt och lustigt blev bortbjuden på mat hos mina kusiner med familj. Lika bra att ta chansen, jag är dålig på att laga mat till mig själv.
 
Imorgon blir det iallafall ridning! Trisse ska få gå på ridbanan i åttor (har slarvat lite med det, fy på mig). Det är svårt med åttorna, det kan jag bara träna på ridbanan (har inga tillräckligt stora ytor ute någonstans) - och jag vill inte rida för mycket på ridbanan. Tror det kan bli tråkigt för hästen i längden. Sally ska jag nog rida ut med en sväng :-) Malin sa idag att hon ska börja rida Sally igen lite smått när hon är frisk, så då kan vi ta sällskap. Det är helt perfekt, då jag skulle vilja rida bort till klätterbacken och törs inte göra det själv med Trisse (man måste över kjula-rakan).
 
Aja, vi hörs imorgon igen!

4 bilder

2012-09-04 | 10:00:00 | Kategori: » TÄVLING | TRIUMPH BORN | 2 kommentarer
Här kommer 4 bilder på Trisse (och Sally) som jag fick av Marie och Tomas :D
Haha, är verkligen fortfarande i chock över hur duktig Trisse faktiskt var! Åh så stolt :D
 




Pyssel

2012-09-03 | 20:45:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Idag fick hästarna en riktig slappardag! Jag hade plockat en massa fallfrukt (äpplen) och tog med mig ut, tyckte Sally och Trisse förtjänade lite godsaker efter den mycket lyckade gårdagen :-)
 
Gjorde rent alla saker från igår först, sen tog jag in Trisse och Sally - skulle borsta och pyssla med dem båda två. Trisse fick lite grov med sin älgört i och sedan en massa äpplen på det, Sally fick bara äpplen. Dock verkar inte Trisse förtjust i äpplen, han åt två stycken tveksamt och lämnade resten. Tillslut fick jag ge Sally även hans äpplen, han vägrade äta mer! Har nog aldrig träffat på en häst som inte gillar äpplen, haha! Morötter är han galen i däremot :-) Han är speciell på alla sätt och vis den där herrn, men det är ju hela hans charm! Tycker om honom en massa!
 
Masserade in Trisse med knutlösa och gröngröt och smörjde hovarna, samt borstade tills han glänste. Samma sak med Sally, förutom knutlösan och gröngröten :-)
 
Igår efter tävlingen öppnade vi till en annan hage, där det finns lite mer gräs :-) (Till Sallys och framförallt Trisses stora lycka!). Snart får vi börja stödfodra med hö också, men de klarar sig ett litet tag till :-)
 
Imorgon får jag se hur jag gör med ridning, de får antagligen en slappardag imorgon också - om jag nu inte skulle vara hemskt ridsugen! Det får jag se imorgon, annars väntar jag tills på onsdag :-)
 

Blåbärshoppning 2/9 - Sally

2012-09-03 | 16:00:00 | Kategori: » TÄVLING | MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
Här kommer Sallys tävlingsutvärdering.
 
Sally var anmäld till 60 & 70 cm, det var precis samma bana som för Trisse. Jag hann inte rida fram så länge som jag hade önskat, hon var fortfarande spänd och uppe i det blå när jag lämnade framridningsbanan.
 
Vi fick också hoppa fram på ett räcke och en oxer. På det första räcket tittade hon som tusan och hoppade ganska stort, så jag fick inte riktigt någon bra känsla till att börja med. Hon hoppade fint på oxern, men jag var fortfarande nervös. Min avtrillning på förra tävlingen satt fortfarande kvar i mitt huvud.
 
När det var dags att börja var jag skapligt nervös och hon var så jädra pigg! Hon vill gärna ta galoppen, men jag vågade inte riktigt låta henne göra det. Dels var det som jag nämnde i Trisses inlägg långa vägar till varje hinder (mycket laddnings-sträcka för Sally), dels var det nära till väggen efter hindrena. Jag hade svårt att hålla mig kvar ibland när hindrena stod så nära väggen, haha! Hade hon fått galoppera hade det nog känts som att vi skulle krascha i väggen. Hon var iallafall jätteduktig, kändes stabil och säker. Det enda jag kan anmärka på är att det är lite obestämda gångarter, får hon inte galoppera passar hon gärna runt banan i en väldig fart. Med mer dressyrträning blir det jättebra, mitt mål med dagen var ju att hon skulle hoppa så jag är mer än nöjd! Resultat 60 cm: 0 fel.
 
Inför 70 cm ändrade jag ingenting i min ridning. Enda gången jag korrigerade henne var när hon ville galoppera, annars satt jag i princip bara och styrde. Även denna runda blev det mycket pass, men som sagt - hon är så glad i uppgiften och hoppar fint. Finliret kommer senare med mer dressyr :-) Hon var i några bommar i denna klass, men det gör inte heller så mycket! Jag är så himla, himla nöjd med henne - fina språng och ingen tvekan!  Resultat 70 cm: 0 fel.
 
Vilken revansch från senaste tävlingen! Är så nöjd med duktiga, fina Sally! Nu tränar vi på inför nästa tävling som blir den 27 Oktober (Distriktsmästerskap för ridtravare!)
 

(Sally till höger)

Blåbärshoppning 2/9 - Trisse

2012-09-03 | 09:58:20 | Kategori: » TÄVLING | TRIUMPH BORN | 0 kommentarer
Här kommer Trisses tävlingsutvärdering.
 
Vi var anmälda till 50 cm x2, egentligen var bara tanken att han skulle få en miljöträning - hade aldrig förväntat mig att han skulle gå felfritt (Var helt inställd på att han skulle stanna och gå över varje hinder).
 
Framridningen gick faktiskt riktigt bra! Tror aldrig att han känts så fin som han gjorde i början på framridningen. Han var lite spänd och på tårna, men fick en otroligt bra känsla. Vi gjorde även några galoppfattningar som han tar så duktigt så :-) Det enda jag väl kan anmärka på på framridningen var att han strulade någon gång och var på väg mot utgången, men det redde vi ut.
 
Banan bestod av 8 hinder, alla hinder stod för sig själva - så banan var väldigt lång. Dock var det långa svängar till alla hinder, vilket ju passar Trisse som behöver lite startsträcka. Dock hade jag fortfarande inga förväntningar på honom.
 
Inne på banan fick vi börja med att hoppa fram på ett lågt räcke och en oxer. Det gick fint, han stannade inte och gick över en enda gång. Eller jo, första gången vi kom på oxern stannade han (läs: jag) - han snubblade i anridningen och jag tyckte inte att det var schysst att försöka få honom att hoppa då, så jag stannade honom. Sedan hoppade han som ingenting.
 
Efter att vi hade hoppat fram var det dags för den första starten. Min plan var egentligen att rida på, men att titta på slutpunkten på varje sträcka (alltså inte bry mig om att det stod hinder "i vägen"). När vi flög över 3e hindret tänkte jag att det kanske skulle gå vägen - vi kom över 6e och jag var fortfarande lite i chock - vi seglade över det sista hindret och jag förstod ingenting? Samtidigt var jag så glad, så glad! Vi var alltså felfria, duktig häst!
 
Inför andra starten lastade vi ur Sally för att hon skulle vara framskrittad efter att jag hoppat andra gången med Trisse. Vi var tvugna att göra så, men upptäckte att det inte var helt optimalt för Trisse. Han vägrade nämligen lämna henne och började strula på stallbacken. Jag valde att låta honom få som han ville på grund av alla mindre barn som befann sig på plats. Vi blev inledda i ridhuset inför andra starten och dörren stängdes - ändå stod Trisse vid dörren och tjurade lite, backade och fjantade sig lite. Jag fick hoppa fram och kom då igenom hörnet med in/utgången utan strul.
 
Vi fick startsignal och han var riktigt pigg och hoppade mycket bättre än den första rundan. Han var lite spänd och orolig, sprang och skrek efter Sally men hoppade de 5 första hindrena felfritt. Efter 5e hindret skulle vi passera in/utgången (som vi redan gjort några gånger under banans gång). Denna gång hade jag kunnat ligga lite före honom, då hade det nog gått bra. Nu stannade han i hörnet, backade något steg och tjurade. Jag fick iväg honom igen och han hoppade de 3 hindrena som var kvar felfritt (t.o.m. något hinder i galopp). Resultat: 4 fel (p.g.a. olydnaden i hörnet).
 
Jag är så nöjd med Trisse idag, han hoppade allting som att han aldrig hade gjort annat! De där 4 felen i andra klassen gjorde inte så mycket, han var ju felfri på hinder med en bra känsla. Nu vet vi att Sally inte får befinna sig i närheten av tävlingsbanorna när han ska starta nästa gång ;-) Duktig häst!
 

(Trisse till vänster... Nej, jag blir inte så bra på bild HAHA)
 

<3

2012-09-02 | 20:28:28 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 1 kommentarer
Fina, duktiga, fantastiska hästar <3
 
Skriver utvärderingar imorgon, ska försöka få i mig något att äta nu :-) Bilden får tala för sig själv!

Dagen med stort D!

2012-09-02 | 14:00:00 | Kategori: » OKATEGORISERAT | 0 kommentarer
Ja, nu är det igång. Blåbärshoppningen börjar nu (detta inlägg är tidsinställt). Antagligen är jag inne på banan med Trisse nu, jag gissar på att vi går först och sist ut på vår höjd som är den första höjden för dagen. Om jag är nervös? Har jag inte svimmat vid det här laget är det ett mirakel.
 
Trisse hoppar som sagt på 50cm-höjden två gånger, sedan ska Sally ut på 60 & 70. Detta innebär i princip att jag får kasta mig av Trisse efter att jag är färdig med honom och kasta mig upp på Sally.
 
Uppdaterar er med resultat ikväll om jag lever, förhoppningsvis blir jag lite fotograferad också (ska försöka ordna det).
 
Nej, nu är det dags. Carolina på Triumph Born - varsågod och rid!
 

Trisse vill ha!

2012-09-02 | 10:00:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Såg nu att det nu är kampanj på Horse Guard schabrak, 169 kronor kostar dem. Är lite sugen på att klicka hem det ljusblåa (se bilden). Dock får jag se hur det går idag på blåbärshoppningen, haha! Är jag nöjd med honom kan han nog få det fina, ljusblåa schabraket :D
 

Dagens förberedelser

2012-09-01 | 20:45:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Hej!
Idag hade vi ett riktigt tråkigt väder här i Eskilstuna. Jag är jättekänslig för väder, får väldigt lätt ont i huvudet och blir orkelös. Försökte peppa mig själv till att rida hästarna, men jag orkade verkligen inte. Det gör varken till eller från i och för sig, så det är inte världens grej att de fick ta det lugnt idag.
 
Tvättade Trisse istället (han var riktigt smutsig), och smörjde sedan alla grejor och packade. Detta tog två (!) timmar, haha. Ibland är man snabb alltså :-) Var helt slut efteråt också. Trisse fick gå ut igen när han hade torkat, med ett regntäcke på sig. Förhoppningsvis håller han sig något sånär ren till imorgon :-)
 
Aja, nästan allt är packat iallafall (det sista är sånt jag ska packa imorgon). Gluttar nu på film och försöker vila mig i form, är kaffesugen nu också men får INTE dricka kaffe. Var nämligen uppe halva natten nu i natt, och vill försöka komma i säng tidigt ikväll.
 
Nej, nu måste jag packa ner fika så det är klart imorgon bitti, ciao!
 

 
 

Sally - dressyrpass 31/8

2012-09-01 | 14:30:00 | Kategori: » MISS HOMEWORK | 0 kommentarer
För att avsluta augusti månad tog jag mig ett dressyrpass på Sally. Tanken var att vi skulle träna galoppfattningar, förutsättningen för det är att hon är hyfsat lugn och tillfreds. Detta var hon INTE igår, skritten kändes jättebra men när vi skulle börja trava verkar det slå slint för henne. Jättespänd var hon, och jag vet inte riktigt hur jag ska rida mig ur det. Försökte göra så som vi tränade på på vår ridlektion, alltså släppa tyglarna. Det fungerade hyfsat men inte så bra som det gjorde på lektionen.
 
Tragglade länge i det som skulle vara trav (läs: det var skritt/pass/tralopp/galopp). Tillslut fick vi till det bra och hon hade lugnat ner sig lite, upplevde här att hon hängde lite i mig. Hon försökte även rycka tyglarna ur händerna på mig vid ett flertal tillfällen.
 
Tog ett par galoppfattningar också, ur båda varven. Vänstergaloppen tar hon fint, men höger är lite svårare så där blev det slängtrav några gånger. Hon gör fortfarande en ganska stor grej av galoppfattningarna och stressar upp sig, så vi får träna mycket galoppfattningar nu - så kanske det inte blir världens grej för henne.
 
Jag tror också att hindrena som stod på banan gjorde sitt, hon verkar vänta på att få hoppa hela tiden. Dock gick hon jättefint stundtals igår, så det ska hon ha en stor guldstjärna för! Det känns att hon har en stor kapacitet för att bli en duktig dressyr och hopphäst - men efter imorgon ska vi nog fokusera ganska mycket på dressyren. För att hoppningen ska fungera måste ju dressyren fungera.
 
Nästa gång plockar vi bort hindrena på ridbanan innan vi tränar dressyr också :-)
 

Förberedelser

2012-09-01 | 10:00:00 | Kategori: » UTRUSTNING | 0 kommentarer
Idag är det dags att förbereda inför blåbärshoppningen imorgon!
Hästarna ska ridas och tvättas rena så gott det går Trisse får även gå med ett ofodrat regntäcke över natten, om det inte är allt för varmt. Han är en riktig skitgris och jag vill att han håller sig hyfsat ren till imorgon.
 
Båda hästarna rids ut en kort sväng, bara för att kolla läget lite. Vi kommer avsluta med att hoppa de 3 hindrena på vår hoppstig i skogen :-) Efter att hästarna är ridna och tvättade får de stå inne och torka medan jag smörjer grejor inför imorgon. Allt ska vara rent, snyggt och prydligt! Har även tvättat schabrak i veckan.
 
Trisse får gå med ett blått schabrak med vitt kantband och regnbågsfärgade kristaller på både schabrak och pannband. Ska även passa in Lordens gamla tävlingsträns med lackad nosgrimma på honom, så att det passar :-) Sally får gå med ett grå/rosa set (schabrak och huva), och ett pannband med rosa kristaller. Går det dåligt ska de iallafall vara snyggast på blåbärshoppningen ;-)
 
Det kommer alltså bli en heldag för mig i stallet, ska även försöka hinna tanka bilen och packa fika till söndagen :-) Håller tummarna för att Malin mår bättre imorgon så att även hon kan komma och kolla på Sally!
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus